Η Αφροδίτη στο Σκορπιό: τρέχων αστρολογικός καιρός & πρακτική ενσωμάτωσης

από | Σεπ 17, 2021 | Βασιλική Σκρέκου, Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, Τέσσερα Στοιχεία, Τρέχων Αστρολογικός Καιρός

Αγαπητές/οι μας φίλες/οι,
Από τις 11/9 εώς τις 8/10 ο πλανήτης Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, έχοντας αφήσει πίσω της το Ζυγό, ένα από τα δυο παραδοσιακά «σπίτια» της (το δεύτερο είναι ο Ταύρος).
Βλέπουμε λοιπόν μια μετάβαση από το στοιχείο του αέρα σε αυτό του ύδατος με τις θεματικές που συμβολίζει η Αφροδίτη- την αρμονία, την ισορροπία, τις αξίες μας, την οικειότητα, το συσχετισμό, την έκφραση της θηλυκής αρχής, να λαμβάνουν πλουτώνιες, κατωκοσμικές διαστάσεις, εγείροντας την αλχημιστική δυναμική του θανάτου και της αναγέννησης σε αυτές ακριβώς τις θεματικές.
  • Τι συναισθήματα έχουν ανάγκη την προσοχή μου, ώστε από αδυναμίες να γίνουν ο Πλούτος μου στην αντιληπτικότητα μου;
  • Ποια κομμάτια μου προστατεύω κρατώντας τα κρυφά στον κάτω κόσμο μου, ώστε να αποφύγω την ουσιαστική σύνδεση και οικειότητα στις σχέσεις μου;
  • Πώς μπορώ να τα αντικρύσω και να τους δώσω εγώ η ίδια, εγώ ο ίδιος, αυτό που χρειάζονται, ώστε να είμαι πιο οριοθετημένη/ος στη γνήσια έκφραση των επιθυμιών μου;
Παράλληλα ο Άρης, πλανήτης του πολέμου, της διεκδίκησης, της υπαρξιακής οργής βρίσκεται στο Ζυγό, στο ένα από τα δύο «σπίτια» της Αφροδίτης, από τις 15/9 εώς και τις 30/10. Είναι γεγονός ότι εδώ ο Άρης αποκτά διπλωματικότητα και μια πιο αέρινη ευελιξία, καθώς μας καλεί να διεκδικήσουμε σχέσεις, συνεργασίες, την ενστικτώδη επιθυμία μας να μάθουμε μέσα από το καθρέφτισμα που μας παρέχουν οι άλλοι.
  • Πώς μπορώ να λάβω τα ερεθίσματα που μου προσφέρουν οι σχέσεις μου σαν καύσιμο συμφιλίωσης με τον ίδιο μου τον εαυτό;
Η επιρροή των πλανητικών όψεων στην καθημερινή μας ζωή είναι δεδομένη κι αδιαμφισβήτητη, έστω κι αν δε μας είναι πάντα συνειδητή.
Μέχρι τις 23/9 όπου ο Ήλιος θα περάσει από την δομημένη Παρθένο στο Ζυγό, έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε πιο συνειδητοί σε αυτές τις επιρροές, να δομήσουμε και να εκφράσουμε τα θέλω και τις επιθυμίες μας σε απτή δράση και να θέσουμε νέα θεμέλια στη βάση της ιερογαμικής δυναμικής που ορίζεται από τον πλανητικό χορό της Αφροδίτης και του Άρη!
Για τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης αυτών των αρχετυπικών ενεργειών, πρότασή μας είναι η κίνηση του σώματος με πρόθεση, μέσα από τη σύντομη χορογραφία Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο. 
Η χορογραφία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εβδομαδιαίων μας συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία» με στόχο την σωματική και ψυχική ενδυνάμωση σε συνεργασία με τις τρέχουσες πλανητικές όψεις. Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων μπορείτε να βρείτε εδώ.
Συστήνουμε να δείτε πρώτα ολόκληρο το βίντεο κι έπειτα να ακολουθήσετε στο δικό σας απολαυστικό ρυθμό τις αρχαίες και τόσο σύγχρονες αυτές κινήσεις, καταγράφοντας αλλαγές και συνειδητοποιήσεις που αυτές ίσως φέρουν στην αντίληψη της καθημερινότητας σας.
Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι περισσότερο από μια τεχνική χορού, η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μας επιτρέπει να βρούμε τη μοναδικότητα της προσωπικής έκφρασής μας με τις γεωμετρικές, αρχαίες ιερές κινήσεις σαν φροντιστικό οδηγό!
Θα χαρούμε πολύ να λάβουμε την εμπειρία σας ως σχόλιο πιο κάτω ή στέλνοντάς μας μήνυμα εδώ!
Καλή Ενσωμάτωση!

https://vimeo.com/607329734

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιαν. 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *