Image by Cosmic Collage
Μια ιδιαίτερα δυναμική και θεραπευτική πανσέληνος φωτίζει τον ουρανό και τις συνειδήσεις μας αυτές τις μέρες! Οι σχέσεις της Σελήνης με τα υπόλοιπα πλανητικά αρχέτυπα διαμορφώνουν ένα έντονα μεταμορφωτικό σκηνικό, το οποίο μας προσφέρει νέες δυνατότητες και φέρνει στο προσκήνιο νέες επιλογές που αναδύονται στη ζωή μας.
Η Ολόφωτη Σελήνη στις 20/10 λοιπόν λάμπει στον αστερισμό του Κριού, με τον Ήλιο να βρίσκεται ακριβώς απέναντι στον Ζυγό (αυτή η «αντικριστή» σχέση μεταξύ των δυο πλανητικών σωμάτων συμβαίνει σε κάθε πανσέληνο).
Σε σύνοδο, χέρι-χέρι με τη Σελήνη είναι η αστεροειδής Έρις και με τον Ήλιο, ο πλανήτης Άρης. Και τα δυο αυτά αρχέτυπα που κρατούν τα χέρια Ηλίου και Σελήνης είναι δυναμικά, διεκδικητικά κι εμπνέουν τον «πόλεμο» με στόχο την επαναφορά της ισορροπίας, του εξισορροπητικού παλμού της καρδιάς της ίδιας της ζωής.
Έριδα και Σελήνη έρχονται να εκπροσωπήσουν την εσωτερική, ασυνείδητη και πιο θηλυκά μαχητική πλευρά του Εαυτού μας, ενώ Ήλιος και Άρης την πιο εξωτερικευμένη, την πιο αρσενική και πιο εκφρασμένη σε δράση ηρωική μας υπόσταση.
⚜️«Πόσο δημιουργική μπορεί να γίνει η οργή μου;»
⚜️«Πώς μπορεί το σώμα μου να με οδηγήσει στην εκτόνωση του θυμού ή της έντασής μου;»
⚜️«Πώς μπορεί η συνείδηση του θυμού μου να εμπνεύσει τις πράξεις μου με ένα ειρηνευτικό και ισορροπημένο τρόπο;»
Η μεταμορφωτική δύναμη αυτής της πανσελήνου εμπνέεται από το τετράγωνο της με τον ορθόδρομο, πλέον, Πλούτωνα, το βασιλιά του Κάτω Κόσμου ή των ασυνείδητων περιεχομένων μας, που η επιστήμη της ψυχολογίας έχει ονομάσει και Σκιά ή Σκιώδη Εαυτό.
⚜️ «Τι χρειάζεται να πεφωτίσω μέσα μου;»
⚜️«Υπάρχει κάτι που χρειάζεται την προσοχή μου κι, ενώ το αγνοώ, αυτό λαμβάνει τη μορφή βίαιων συναισθημάτων ή επικριτικών σκέψεων για μένα και τους γύρω μου;»
Ο πρόσφατα ορθόδρομος Δίας στον Υδροχόο (στις 18/10, εντός της επιρροής της πύλης της πανσελήνου) μας εμπνέει την εξάπλωση αυτών των θεραπευτικών ευκαιριών και συνειδητοποιήσεων που προσφέρει η Σελήνη σε ένα συλλογικό πλαίσιο, σε ομάδες και δίκτυα που διαμορφώνουν τελικά την ίδια την κοινωνία.
⚜️«Πόση εξάπλωση, πόση σύνδεση βιώνω στις ομάδες που έχω επιλέξει ή έχω βρεθεί να εντάσσομαι (συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειάς μου);»
⚜️«Πώς μπορώ να μετουσιώσω την απογοήτευση μου από τα κοινωνικά γεγονότα σε δύναμη ανάληψης ευθύνης και δράσης στη ζωή μου;»
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και την επιρροή του τριγώνου του Κρόνου στον Υδροχόο και του Ερμή στο Ζυγό σε αυτή την πανσέληνο. Οι δύο πλανήτες έχουν ορθοδρομήσει μέσα στον Οκτώβριο (11/10 ο Κρόνος και 18/10 ο Ερμής), δίνοντας μια ώθηση για δομημένη, διπλωματική και οριοθετημένη έκφραση, με τρόπο που να λαμβάνει ύπόψην τους γύρω μας και το κοινό καλό!
Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στη συνάντηση Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης για αυτή την Πανσέληνο στον Κριό! Θα συντονιστούμε με τις αρχετυπικές ενέργειες που αναλύσαμε πιο πάνω, αξιοποίωντας ονείρεμα & δημιουργικό οραματισμό με αρχαία ιερή κίνηση και εργαλεία σωματικής ψυχοθεραπείας του συστήματος Bodynamic.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εβδομαδιαίων μας συναντήσεων «Υ.Γ.Ι.ΕΙ.Α., ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα τέσσερα στοιχεία» κάθε Πέμπτη 19:30-21:00, κατευθείαν από την Αίγινα!
Περισσότερες Πληροφορίες: www.amforeasonline.com
Καλή και ισορροπημένη Ενσωμάτωση των Ενεργειών της Πανσελήνου για όλες κι όλους !
Αγαπημένες φίλες & Αγαπητοί μας φίλοι Υγεία και Χαρά, Καλή Πανσέληνο & Ισημερία ️ !
Η Πανσέληνος του Κοσμικού Χορευτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22/9 και την είσοδο του Ηλίου στο Ζυγό στις 23/9.
Πώς χορεύω το χορό της ζωής μου; Εστιάζω στην «τεχνική»-τους προγραμματισμούς που μου κληροδότησαν άλλοι; Ή
Αφήνομαι στην απολαυστική ροή του χορού της ζωής;
Νιώθω κυρίαρχη/ος στο χορό της δικής μου ζωής;
Ποιες είναι οι δικές μου υπευθυνότητες και ποιες των γύρω μου;
Πώς χορεύω σε σχέση με κάποια/ον Άλλη/ο;
Έχω τάσεις φυγής από αυτή τη γιορτή χορού που λέγεται ζωή και με ποιους τρόπους;
Πού είμαι γνήσια/ος με μένα και πού προσποιούμαι όταν χορεύω τη ζωή;
Με την Ισημερία να ακολουθεί αυτή την Πανσέληνο (22/9) , μέρα & νύχτα/φως & σκοτάδι έχουν την ίδια διάρκεια σηματοδοτώντας μια κοσμική παύση ενδοσκόπησης πριν τη συμβολική «κάθοδο» της εσωτερικής μας Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο του ασυνειδήτου μας και την έλευση του χειμώνα.
Πώς διεκδικώ, πώς εξισορροπώ κι εναρμονίζω τα φωτεινά και σκιερά κομμάτια του εαυτού μου;
Η είσοδος του Ηλίου και η αναδρόμηση του Ερμή στο Ζυγό (23/9 & 26/9 αντίστοιχα) μας εμπνέει περαιτέρω τη θεματική της υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στα συνειδητά/φωτεινά και ασυνείδητα/ σκιερά μας κομμάτια.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν στον τόπο μας κατά το παρελθόν και η περίοδος των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπου οι κύκλοι της φύσης και των εποχών συντονίζονταν με τους εσωτερικούς, μυητικούς κύκλους αυτογνωσίας και ισορροπίας εσώτερου φωτός και σκοταδιού, συνειδητού και ασυνειδήτου.
Ο Αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, ανάδρομος στην πορεία του από την οπτική της Γης, ταξιδεύει ανάμεσα στους εσωτερικούς μας κόσμους λοιπόν και φέρνει επίκαιρα και σύγχρονα μηνύματα από τα βάθη του Εαυτού με εμάς παραλήπτες!
Όπως μέσα έτσι και έξω, όπως πάνω έτσι και κάτω σύμφωνα με την Ερμητική Αρχή, η οποία επενεργεί στη ζωή μας εγγενώς μέσα από το Συμπαντικό Χορό των Αστρολογικών Αρχετύπων!
Παράλληλα ο Ήλιος στο Ζυγό φωτίζει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη τις έννοιες της εξισορρόπησης ανάμεσα:
-Σε Εμένα και τους Άλλους
-στο Δίνω και Λαμβάνω
-Στην Ανεξαρτησία και τη Σύνδεση,
οπότε και αντιλαμβανόμαστε το άμεσο καθρέφτισμα του «εσωτερικού» μας και των συνειδητοποιήσεών μας στις σχέσεις μας και πώς αυτές εξελίσσονται ταυτόχρονα στο αντιληπτό «εξωτερικό» μας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την Πανσέληνο και Ισημερία να επιτρέψετε στο σώμα σας να κινηθεί στο δικό του ρυθμό, με συγκεκριμένα βήματα ή χωρίς, με μουσική η χωρίς, με την παρέα του εαυτού σας ή και άλλων καθώς ενσωματώνετε το δικό σας Κοσμικό Χορευτή με Ισορροπία και Χαρά!
Η δική μας συνάντηση ενσωμάτωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 και ώρα 19:30 -21:00 στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ηλεκτρονικών συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία», κατευθείαν από την Αίγινα και είστε όλες/οι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα επιπέδου γνώσεων στο κομμάτι του χορού!
Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων και την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μπορείτε να βρείτε εδώ (λινκ στο εδώ).
Καλή, Εξισορροπητική Ενσωμάτωση!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιανουάριος 2021

Ευχαριστούμε πολύ για τον εμπνευσμένο λόγο και κίνηση. Κάθαρση, ξεμπλοκάρισμα σωματοποιημένου πόνου και, τέλος, γλυκειά ανακούφιση με γεύση ελπίδας. Να είστε καλά. Μέρες καλύτερες πλέον!

Ανύτη, Άυγουστος 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *