Collage by Lori Menna & Scorpion Drawing by Paula Pavlova

 

🌹Αγαπητές/οί μας φίλοι, καλωσόρισαμε λοιπόν στην εποχή του Σκορπιού για φέτος, αυτή της μεταμόρφωσης, του θανάτου του παλιού, και της αναγέννησης του νέου! 🌹
Η Νέα Σελήνη♏️ την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την αρχή ενός σεληνιακού κύκλου, κατά τον οποίο μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά ανεπίλυτων για εμάς θεμάτων, από τα βάθη του εαυτού, την πηγή των νερών του Εσώτερού μας Αχέροντα!
⚜️ Τι χρειάζεται να αφήσω πίσω μου σε εμπειρία, σκέψη, κατάσταση, σχέση αναγνωρίζοντας ότι έχει κάνει τον κύκλο του για μένα;
⚜️ Πώς μπορώ να θεμελιώσω την αλλαγή, το καινούριο, στους τομείς της ζωής μου που το αποζητούν;
Σε κάθε Νέα Σελήνη 🌘 ο Ήλιος κρατά το χέρι της Σελήνης (αστρολογική σύνοδος), υποβοηθώντας μας προς μια αρμονική συνεργασία φωτός και σκοταδιού μέσα μας, για το υπόλοιπο του σεληνιακού κύκλου που ακολουθεί μέχρι την πανσέληνο🌕!
Στόχος είναι να θέσουμε τους σπόρους της εσωτερικής αλχημείας που επιθυμούμε να ανθίσουν για το υπόλοιπο του μήνα, και πόσο μάλλον τώρα, όπου τα δύο πλανητικά μας φώτα (Ήλιος-Σελήνη) συναντώνται στον διεισδυτικό και μεταμορφωτικό Σκορπιό♏️!
Αυτη η Νέα Σελήνη ♏️ αντικρίζει τον Ουρανό στον Ταύρο♉️ (αστρολογική αντίθεση), που από τη μία μπορεί να φέρει ένταση στο φυσικό και νοητικό μας σώμα μέσω του νευρικού μας σύστηματος, από την άλλη μπορεί να μας δώσει την ώθηση σε δράση για τη διεκδίκηση μιας προσωπικής αντίληψης ελευθερίας σε επίπεδο σωματικών αισθήσεων.
Το σώμα, ο καθησυχασμός του μέσω των αισθήσεων, η καθημερινή μας αντίληψη της απόλαυσης και τα μέσα για να τη βιώσουμε, είναι τομείς που αναδεύονται σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο αυτή την αστρολογική στιγμή.
Ο Ουρανός στον Ταύρο♉️ σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο♒️ (μια από τις κυρίαρχες κοινωνικές αστρολογικές όψεις του 2021) ισχυροποιεί μέσα μας την αναζήτηση αυτής της ελευθερίας, η οποία σπάει θεμελιωμένα για εμάς δεσμά.
⚜️ Σε ποιούς τομείς της ζωής μου αυτοπεριορίζομαι κι αντιλαμβάνομαι τον αυτοπεριορισμό μου σαν να έρχεται από έξω (κοινωνία, εργασία, εξουσία);
⚜️ Πώς μπορώ να διεκδικήσω την προσωπική και συνεπειακά την κοινωνική αίσθηση ελευθερίας, αντικρίζοντας το δικό μου Κάτω Κόσμο/Σκιώδη Εαυτό;
Μέσω του Κρόνου στον Υδροχόο♒️ σε ευνοϊκή όψη εξαγώνου με τον Κένταυρο Χείρωνα στον Κριό♈️, αυτή η Νέα Σελήνη αποκτά ένα ιδιαίτερο θεραπευτικό περιεχόμενο.
Φανταστείτε την Πύλη ανάμεσα στους Κόσμους (Συνειδητό- Ασυνείδητο) να ανοίγει, καλώντας μας να γίνουμε -ασχέτως του φύλου μας- συνειδητές Περσεφόνες στην ανάβαση και την κατάβαση μας, καθώς τη διασχίζουμε με επίγνωση, κατά βούληση, κι έχοντας σαν στόχο τη θεραπεία.
Ο Κένταυρος Χείρωνας♈️, ο παιδαγωγός των Ηρώων, έρχεται να μας συναντήσει στην Πύλη, υπενθυμίζοντας μας τον Πλούτο της ουσιαστικής γνωριμίας με όλα τα κομμάτια του εαυτού μας, ακόμη κι αυτά που φαντάζουν χθόνια και, πιθανώς, τρομακτικά.
Ο Άρης♏️, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού μαζί με τον Πλούτωνα, έρχεται να μας «οπλίσει» με αποφασιστικότητα, θάρρος και πυγμή σε αυτό μας το ταξίδι των μεταβάσεων!
⚜️Με συνειδητή την πρόθεση της ενσωμάτωσης των αστρολογικών-σύμπαντικών ενεργειών για ενδυνάμωση και ευζωία, σας προσκαλούμε στον Κύκλο Συναντήσεων Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης για αυτό το μήνα του Σκορπιού ♏️, με συνοδοιπόρο μας το αρχέτυπο της Περσεφόνης!
⚜️Μέσα που αξιοποιούμε στις συναντήσεις μας είναι ο δημιουργικός οραματισμός, η αρχαία ιερή γεωμετρική κίνηση, η αρχετυπική χορογραφία και εργαλεία σωματικής ψυχοθεραπείας του συστήματος Bodynamic.
⚜️Κάθε Πέμπτη 19:00-20:30, γνωρίζουμε το σώμα μας, συναντάμε τον Εαυτό μας, χορεύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά!
 
Περισσότερες πληροφορίες: www.amforeasonline.com
Αγαπημένες φίλες & Αγαπητοί μας φίλοι Υγεία και Χαρά, Καλή Πανσέληνο & Ισημερία ️ !
Η Πανσέληνος του Κοσμικού Χορευτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22/9 και την είσοδο του Ηλίου στο Ζυγό στις 23/9.
Πώς χορεύω το χορό της ζωής μου; Εστιάζω στην «τεχνική»-τους προγραμματισμούς που μου κληροδότησαν άλλοι; Ή
Αφήνομαι στην απολαυστική ροή του χορού της ζωής;
Νιώθω κυρίαρχη/ος στο χορό της δικής μου ζωής;
Ποιες είναι οι δικές μου υπευθυνότητες και ποιες των γύρω μου;
Πώς χορεύω σε σχέση με κάποια/ον Άλλη/ο;
Έχω τάσεις φυγής από αυτή τη γιορτή χορού που λέγεται ζωή και με ποιους τρόπους;
Πού είμαι γνήσια/ος με μένα και πού προσποιούμαι όταν χορεύω τη ζωή;
Με την Ισημερία να ακολουθεί αυτή την Πανσέληνο (22/9) , μέρα & νύχτα/φως & σκοτάδι έχουν την ίδια διάρκεια σηματοδοτώντας μια κοσμική παύση ενδοσκόπησης πριν τη συμβολική «κάθοδο» της εσωτερικής μας Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο του ασυνειδήτου μας και την έλευση του χειμώνα.
Πώς διεκδικώ, πώς εξισορροπώ κι εναρμονίζω τα φωτεινά και σκιερά κομμάτια του εαυτού μου;
Η είσοδος του Ηλίου και η αναδρόμηση του Ερμή στο Ζυγό (23/9 & 26/9 αντίστοιχα) μας εμπνέει περαιτέρω τη θεματική της υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στα συνειδητά/φωτεινά και ασυνείδητα/ σκιερά μας κομμάτια.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν στον τόπο μας κατά το παρελθόν και η περίοδος των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπου οι κύκλοι της φύσης και των εποχών συντονίζονταν με τους εσωτερικούς, μυητικούς κύκλους αυτογνωσίας και ισορροπίας εσώτερου φωτός και σκοταδιού, συνειδητού και ασυνειδήτου.
Ο Αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, ανάδρομος στην πορεία του από την οπτική της Γης, ταξιδεύει ανάμεσα στους εσωτερικούς μας κόσμους λοιπόν και φέρνει επίκαιρα και σύγχρονα μηνύματα από τα βάθη του Εαυτού με εμάς παραλήπτες!
Όπως μέσα έτσι και έξω, όπως πάνω έτσι και κάτω σύμφωνα με την Ερμητική Αρχή, η οποία επενεργεί στη ζωή μας εγγενώς μέσα από το Συμπαντικό Χορό των Αστρολογικών Αρχετύπων!
Παράλληλα ο Ήλιος στο Ζυγό φωτίζει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη τις έννοιες της εξισορρόπησης ανάμεσα:
-Σε Εμένα και τους Άλλους
-στο Δίνω και Λαμβάνω
-Στην Ανεξαρτησία και τη Σύνδεση,
οπότε και αντιλαμβανόμαστε το άμεσο καθρέφτισμα του «εσωτερικού» μας και των συνειδητοποιήσεών μας στις σχέσεις μας και πώς αυτές εξελίσσονται ταυτόχρονα στο αντιληπτό «εξωτερικό» μας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την Πανσέληνο και Ισημερία να επιτρέψετε στο σώμα σας να κινηθεί στο δικό του ρυθμό, με συγκεκριμένα βήματα ή χωρίς, με μουσική η χωρίς, με την παρέα του εαυτού σας ή και άλλων καθώς ενσωματώνετε το δικό σας Κοσμικό Χορευτή με Ισορροπία και Χαρά!
Η δική μας συνάντηση ενσωμάτωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 και ώρα 19:30 -21:00 στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ηλεκτρονικών συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία», κατευθείαν από την Αίγινα και είστε όλες/οι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα επιπέδου γνώσεων στο κομμάτι του χορού!
Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων και την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μπορείτε να βρείτε εδώ (λινκ στο εδώ).
Καλή, Εξισορροπητική Ενσωμάτωση!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιανουάριος 2021

Ευχαριστούμε πολύ για τον εμπνευσμένο λόγο και κίνηση. Κάθαρση, ξεμπλοκάρισμα σωματοποιημένου πόνου και, τέλος, γλυκειά ανακούφιση με γεύση ελπίδας. Να είστε καλά. Μέρες καλύτερες πλέον!

Ανύτη, Άυγουστος 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *