Artist: Cosmic Collage

Αγαπητές μας φίλες και αγαπητοί μας φίλοι,
Καλή Πανσέληνο & Έκλειψη στον Ταύρο της Ομορφιάς και της Αφθονίας ?♉️!
Βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο του Σκορπιού ♏️ για φέτος, με τις αλχημιστικές πολικότητες (θάνατος & αναγέννηση) αυτού του ζωδίου να βρίσκονται σε πλήρη δυναμική σε αυτή την Πανσέληνο/Έκλειψη ♉️!
? Τι καλούμαστε να αφήσουμε πίσω σαν ανθρώπινη συλλογικότητα στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη ζωή επί της Γης;
?Από ποιο επίπεδο της αντίληψής μου αντιλαμβάνομαι τη συμβολή των επιλογών μου στη διαμόρφωση της κοινωνικής δυναμικής (νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό, φυσικό ή μίξη αυτών);
? Πώς επηρεάζουν τα Σκιώδη κομμάτια μου, που δεν έχω αντικρίσει κι ενσωματώσει, την αντίληψη μου για τη ζωή επί της Γης και τα καθρεφτίσματά της (από τους άλλους προς εμένα κι από εμένα προς τους άλλους);
Αντικρίζοντας λίγο πιο προσεκτικά την αστρολογική δυναμική που διαμορφώνεται σε αυτή την έκλειψη, μπορούμε να διακρίνουμε μια κυρίαρχη τάση, η οποία προσδίδεται σε αυτή από τους δεσμούς της Σελήνης (βόρειος στους Διδύμους♊️, νότιος στον Τοξότη♑️):
? «Αφήνω πίσω μου επιβεβλημένες αντιλήψεις και προγραμματισμούς για την έννοια του Πνευματικού Ανθρώπου κι ανοίγω στον εγγενή, εσωτερικό μου επικοινωνιακό δίαυλο για μια ενσώματη ψυχική υπόσταση με αρμονικά ενεργοποιημένες τις πέντε μου αισθήσεις»?
Η πιο πάνω τάση- θεματική εντείνεται κι από τις μοίρες ακρίβειας της Πανσελήνου/Έκλειψης στον άξονα Σκορπιού ♏️-Ταύρου ♉️ (27η μοίρα) και τη σχέση τους με τον πλανήτη Ουρανό ♉️ και την ανώτερη αρχετυπική του έκφραση σε ότι έχει να κάνει με την Ελευθερία, την Πνευματικότητα και την Ανάταση.
? Πώς ορίζω τη δική μου πνευματική απελευθέρωση: Με ποιες σκέψεις, ποιες αισθήσεις, ποιες πράξεις;
?Πότε η πνευματική μου, διανοητική αποστασιοποίηση απέναντι στον Σκιώδη εαυτό μου λειτουργεί σαν τροχοπέδη για την ενσώματη ψυχική μου εξέλιξη μα και τη χαρά μου;
?Ποια φίλτρα πνευματικότητας χρειάζεται να αναδιαμορφώσω μέσα μου ώστε να βιώσω το σκοπό μου στη Γη;
?Ποιες πνευματικές θεωρίες που δε λειτουργούν πια, εκπροσωπώντας ένα αναχρονιστικό, πατριαρχικό σύστημα, καλούμαι να αφήσω πίσω μου για το καλό το δικό μου και όλων τον όντων της Γης;
Ο πλανήτης Δίας σε ταυ-τετράγωνο με τον Ήλιο στο Σκορπιό ♏️ και το Φεγγάρι στον Ταύρο ♉️ «πιέζει» για την ανάδυση μιας νέας φιλοσοφίας ζωής, όπου ο σεβασμός στην ευαλωτότητα μα και τη δύναμη της ανθρώπινης υπόστασης θα είναι ισάξιος και ισότιμος για κάθε πλευρά αυτής, καθρεφτίζοντας τους κύκλους της φύσης και της Μητέρας Γης, με ένα τρόπο που να τιμά την πλανητική συλλογικότητα ?.
Ο Ερμής στο Σκορπιό♏️ ,σε σύνοδο με τον Ήλιο, συνεχίζει και προσδίδει μια ψυχοθεραπευτική χροιά σε αυτή τη δυνατή πύλη, ενώ ο Άρης επίσης στο Σκορπιό♏️ εγείρει το αρχέτυπο του Πνευματικού Πολεμιστή, που ατρόμητος αντιμετωπίζει τα μυθικά τέρατα του Κάτω Κόσμου-Ασυνειδήτου του.
Βιώνουμε λοιπόν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο μια πύλη Ουράνιας ανάβασης, παρόμοια με αυτή της ανόδου του αρχετύπου της Περσεφόνης, στην ετήσια έξοδό της από τον Κάτω Κόσμο, αρχέτυπο με το οποίο συνεργαζόμαστε στις online συναντήσεις μας για αυτό το μήνα του Σκορπιού ♏️.
Επιστρατεύοντας αρσενικές και θηλυκές ποιότητες, όπως μας εμπνέουν τα αστρολογικά αρχέτυπα στα οποία αναφερθήκαμε πιο πάνω, σας προσκαλούμε στη συνάντηση Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης για αυτή την Πανσέληνο με τίτλο:

«Περσεφόνη, Συνάντηση με την Εσώτερη Βασίλισσα της Άνοιξης»

αυτή την Πέμπτη 18/11 στις 19:00-20.30.
⚜️Μέσα μας αποτελούν: το Ελληνικό Σαμανικό Ονείρεμα, οι Αρχαίες Κινήσεις από την Ελλάδα και την Ανατολή, κι εργαλεία σωματικής ψυχοθεραπείας του συστήματος Bodynamic.⚜️
Περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές: www.amforeasonline.com
Καλό μας Πέρασμα & Καλή Ενσωμάτωση να έχουμε??!
Αγαπημένες φίλες & Αγαπητοί μας φίλοι Υγεία και Χαρά, Καλή Πανσέληνο & Ισημερία ️ !
Η Πανσέληνος του Κοσμικού Χορευτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22/9 και την είσοδο του Ηλίου στο Ζυγό στις 23/9.
Πώς χορεύω το χορό της ζωής μου; Εστιάζω στην «τεχνική»-τους προγραμματισμούς που μου κληροδότησαν άλλοι; Ή
Αφήνομαι στην απολαυστική ροή του χορού της ζωής;
Νιώθω κυρίαρχη/ος στο χορό της δικής μου ζωής;
Ποιες είναι οι δικές μου υπευθυνότητες και ποιες των γύρω μου;
Πώς χορεύω σε σχέση με κάποια/ον Άλλη/ο;
Έχω τάσεις φυγής από αυτή τη γιορτή χορού που λέγεται ζωή και με ποιους τρόπους;
Πού είμαι γνήσια/ος με μένα και πού προσποιούμαι όταν χορεύω τη ζωή;
Με την Ισημερία να ακολουθεί αυτή την Πανσέληνο (22/9) , μέρα & νύχτα/φως & σκοτάδι έχουν την ίδια διάρκεια σηματοδοτώντας μια κοσμική παύση ενδοσκόπησης πριν τη συμβολική «κάθοδο» της εσωτερικής μας Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο του ασυνειδήτου μας και την έλευση του χειμώνα.
Πώς διεκδικώ, πώς εξισορροπώ κι εναρμονίζω τα φωτεινά και σκιερά κομμάτια του εαυτού μου;
Η είσοδος του Ηλίου και η αναδρόμηση του Ερμή στο Ζυγό (23/9 & 26/9 αντίστοιχα) μας εμπνέει περαιτέρω τη θεματική της υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στα συνειδητά/φωτεινά και ασυνείδητα/ σκιερά μας κομμάτια.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν στον τόπο μας κατά το παρελθόν και η περίοδος των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπου οι κύκλοι της φύσης και των εποχών συντονίζονταν με τους εσωτερικούς, μυητικούς κύκλους αυτογνωσίας και ισορροπίας εσώτερου φωτός και σκοταδιού, συνειδητού και ασυνειδήτου.
Ο Αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, ανάδρομος στην πορεία του από την οπτική της Γης, ταξιδεύει ανάμεσα στους εσωτερικούς μας κόσμους λοιπόν και φέρνει επίκαιρα και σύγχρονα μηνύματα από τα βάθη του Εαυτού με εμάς παραλήπτες!
Όπως μέσα έτσι και έξω, όπως πάνω έτσι και κάτω σύμφωνα με την Ερμητική Αρχή, η οποία επενεργεί στη ζωή μας εγγενώς μέσα από το Συμπαντικό Χορό των Αστρολογικών Αρχετύπων!
Παράλληλα ο Ήλιος στο Ζυγό φωτίζει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη τις έννοιες της εξισορρόπησης ανάμεσα:
-Σε Εμένα και τους Άλλους
-στο Δίνω και Λαμβάνω
-Στην Ανεξαρτησία και τη Σύνδεση,
οπότε και αντιλαμβανόμαστε το άμεσο καθρέφτισμα του «εσωτερικού» μας και των συνειδητοποιήσεών μας στις σχέσεις μας και πώς αυτές εξελίσσονται ταυτόχρονα στο αντιληπτό «εξωτερικό» μας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την Πανσέληνο και Ισημερία να επιτρέψετε στο σώμα σας να κινηθεί στο δικό του ρυθμό, με συγκεκριμένα βήματα ή χωρίς, με μουσική η χωρίς, με την παρέα του εαυτού σας ή και άλλων καθώς ενσωματώνετε το δικό σας Κοσμικό Χορευτή με Ισορροπία και Χαρά!
Η δική μας συνάντηση ενσωμάτωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 και ώρα 19:30 -21:00 στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ηλεκτρονικών συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία», κατευθείαν από την Αίγινα και είστε όλες/οι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα επιπέδου γνώσεων στο κομμάτι του χορού!
Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων και την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μπορείτε να βρείτε εδώ (λινκ στο εδώ).
Καλή, Εξισορροπητική Ενσωμάτωση!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιανουάριος 2021

Ευχαριστούμε πολύ για τον εμπνευσμένο λόγο και κίνηση. Κάθαρση, ξεμπλοκάρισμα σωματοποιημένου πόνου και, τέλος, γλυκειά ανακούφιση με γεύση ελπίδας. Να είστε καλά. Μέρες καλύτερες πλέον!

Ανύτη, Άυγουστος 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *