18 Μαρτίου ’22: Πανσέληνος στην Παρθένο🌕♍️, το κλάδεμα του περιττού, ώστε να μείνει η ουσία!

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου το πρωί, Ήλιος♓️ και Σελήνη♍️ φλερτάρουν αντικριστά στον ουρανό, όπως γίνεται σε κάθε πανσέληνο.
Φαντάσου το σαν ένα ζευγάρι ερωτευμένων, που περιμένει το πρώτο ακόρντο της μουσικής πριν ξεκινήσει το χορό του!
Στη συγκεκριμένη πανσέληνο όμως , ο Ήλιος στους Ιχθύς♓️ κρατάει ήδη το χέρι του επεκτατικού Δία και του αχανή Ποσειδώνα, με τον Ερμή να πλησιάζει από λίγο πιο πέρα στο ίδιο ζώδιο, σε μια λίγο- πολύ χαοτική στις ποιότητες της πολυαστρία.
Μεγάλη, επεκτατική παρέα αυτή, γεμάτη άνοιγμα, υποσχέσεις, πλάνα που μοιάζουν ψευδαισθήσεις -όμως θα ήταν τόσο ωραία αν ίσχυαν-, επικοινωνία φλου, μια αίσθηση ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους αλλά το πώς να μην είναι και τόσο ξεκάθαρο!
Δες τους σαν μια παρέα εκστασιασμένων από το χορό, τη μουσική και το ποτό, οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν τα κλειδιά του σπιτιού τους, οπότε συνεχίζουν το γλέντι τους και ξεχνάνε τελείως να επιστρέψουν πίσω! Κι ενώ διατηρείς αυτή την εικόνα αναλογίσου:
«Κάθε πανσέληνος μας καλεί να γιορτάσουμε την άνθιση των σκέψεων, των προθέσεων και ιδεών μας, οι οποίες φυτεύτηκαν σαν σπόροι στην νέα Σελήνη που προηγήθηκε.»
Στη συγκεκριμένη ίσως δυσκολευτείς να θυμηθείς τι «έσπειρες» στην αρχή του μήνα, ίσως να επικρίνεις τον εαυτό σου γι’αυτό και να σκέφτεσαι ότι δεν ήσουν τόσο συνεπής ή τακτική με τις ευθύνες σου, όσο θα ήθελες.
Κι αυτό γιατί εδώ, η Σελήνη από την τακτική, οργανωμένη και ρεαλίστρια Παρθένο ♍️κοίτα την παρέα του Ηλίου και των υπολοίπων στους Ιχθύς♓️ και κουνά το κεφάλι της: «από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με αυτούς!» κι ίσως τη φωνή της να ακούς και μέσα σου σε ό,τι αφορά τον ίδιο σου τον εαυτό και τα επιτεύγματα σου αυτό το μήνα!
Εκείνη λοιπόν τους αφήνει στο τσακίρ κέφι τους κι αποφασίζει να απασχοληθεί με κάτι πρακτικό, όπως το κλάδεμα ενός καρποφόρου δέντρου στον κήπο της, ώστε να διασφαλίσει ότι αυτό θα βγάλει απαραιτητους καρπούς πριν το καλοκαίρι. Και το ίδιο σε σε καλεί να κάνεις κι εσύ:
🌕Να κλαδέψεις τα ξεραμένα και περιττά από τη ζωή σου και να επιτρέψεις να αναδυθεί η ουσία σου! 🌕
Κι αυτό με τρόπο γειωμένο και πρακτικό, στην καθημερινότητα σου, ώστε να ευχαριστηθείς και να εκστασιαστείς μαζί με την παρέα του Ήλιου, του Δία, του Ποσειδώνα και του Ερμή από τους Ιχθύς♓️ έχοντας κάτι απτό, πρακτικό και φροντιστικό να προσφέρεις στον ίδιο σου τον εαυτό, μέσα από μια αλλαγή στην καθημερινότητα σου!
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια από τις όψεις αυτού του φεγγαριού, που βρίσκω πραγματικά ενδιαφέρουσα και η οποία αποτελεί έμπνευση
για την online συνάντηση Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης γι’ αυτή την πανσέληνο, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 19:30-21:00.
✨Το ευνοϊκό τρίγωνο της πανσελήνου με την αστεροειδή Εστία στον Υδροχόο♒️, το αρχέτυπο της Ιέρειας στην καθημερινότητα και με τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα στον Αιγόκερω ♑️. ✨
🌕Η Εστία κρατάει τη φλόγα του σπιτιού μας αναμμένη, αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με το σεβασμό και την ηρεμία που της αναλογεί και οι ποιότητες της αυτές συντονίζονται απόλυτα με αυτή την πανσέληνο!
🌕Από τον Υδροχόο♒️ η Εστία μπορεί να μας βοηθήσει να επιδιώξουμε και να καταφέρουμε την αλλαγή που επιθυμούμε, να κάψουμε συνειδητά και πλουτώνια/ μεταμορφωτικά τα «ξερά και μη απαραίτητα» από την καθημερινότητα μας και όλες τις σχέσεις μας,ώστε να επιτρέψουμε να αναδυθεί η πραγματική μας ουσία!
Είσαι κι εσύ ευπρόσδεκτη στην επόμενη συνάντησή μας, βρες πιο κάτω κάποιες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς κάνουμε 🥰.
⚜️Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, συνάντηση για την Πανσέληνο στην Παρθένο 🌕♍️
αυτή την Πέμπτη 17.03.22,
στις 19:30-21:00 κατευθείαν από την Αίγινα,
στα πλαίσια του κύκλου «Υ.Γ.Ι.ΕΙ.Α., ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία» .
Τα μέσα που αξιοποιούμε στις συναντήσεις μας είναι:
⚜️ο τρέχων «αστρολογικός καιρός»: πώς η αστρολογία της περιόδου με επηρεάζει, πώς μπορώ να κάνω αυτή την επιρροή να λειτουργεί υπέρ μου.
⚜️το σαμανικό ονείρεμα, ένα ταξίδι στον κόσμο της δημιουργικής φαντασίας όπου μέσα από σύμβολα και φυσικά τοπία γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου και τις ανάγκες του.
⚜️οι ασκήσεις του συστήματος σωματικής ψυχοθεραπείας Bodynamic, μια μέθοδο που θεραπεύει την ψυχή μέσα από το σώμα, το σπίτι της. Αποκτώ επίγνωση του σώματος μου, το κινώ με πρόθεση και νιωθω πιο ανάλαφρη και δυνατή!
⚜️οι τελετουργικές, λυρικές, αθλητικές και βακχικές κινήσεις από το λεξιλόγιο του Κλασικού Ελληνικού Χορού (μέθοδος Ruby Ginner-ISTD), οι οποίες έχουν επιλέγει και νοηματοδοτηθεί με πρόθεση, συγκεκριμένα για αυτή την Πανσέληνο 🌕♍️. Χορεύω ένα χορό αρχαίο νιώθω την αρμονία της κίνησης, τη χάρη, τη χαρά της απελευθερωμένης χορεύτριας που ζει μέσα μου!
⚜️Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής, δεν προϋποθέτει εμπειρία στο χορό. Απευθύνεται σε σένα που θέλεις να χορέψεις με απόλαυση στο δικό σου ρυθμό και να νιώσεις πιο δυνατή κι ελεύθερη!
⚜️Περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και μαρτυρίες από τις υπέροχες γυναίκες που χορεύουν μαζί μας: www.amforeasonline.com.
Αγαπημένες φίλες & Αγαπητοί μας φίλοι Υγεία και Χαρά, Καλή Πανσέληνο & Ισημερία ️ !
Η Πανσέληνος του Κοσμικού Χορευτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22/9 και την είσοδο του Ηλίου στο Ζυγό στις 23/9.
Πώς χορεύω το χορό της ζωής μου; Εστιάζω στην «τεχνική»-τους προγραμματισμούς που μου κληροδότησαν άλλοι; Ή
Αφήνομαι στην απολαυστική ροή του χορού της ζωής;
Νιώθω κυρίαρχη/ος στο χορό της δικής μου ζωής;
Ποιες είναι οι δικές μου υπευθυνότητες και ποιες των γύρω μου;
Πώς χορεύω σε σχέση με κάποια/ον Άλλη/ο;
Έχω τάσεις φυγής από αυτή τη γιορτή χορού που λέγεται ζωή και με ποιους τρόπους;
Πού είμαι γνήσια/ος με μένα και πού προσποιούμαι όταν χορεύω τη ζωή;
Με την Ισημερία να ακολουθεί αυτή την Πανσέληνο (22/9) , μέρα & νύχτα/φως & σκοτάδι έχουν την ίδια διάρκεια σηματοδοτώντας μια κοσμική παύση ενδοσκόπησης πριν τη συμβολική «κάθοδο» της εσωτερικής μας Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο του ασυνειδήτου μας και την έλευση του χειμώνα.
Πώς διεκδικώ, πώς εξισορροπώ κι εναρμονίζω τα φωτεινά και σκιερά κομμάτια του εαυτού μου;
Η είσοδος του Ηλίου και η αναδρόμηση του Ερμή στο Ζυγό (23/9 & 26/9 αντίστοιχα) μας εμπνέει περαιτέρω τη θεματική της υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στα συνειδητά/φωτεινά και ασυνείδητα/ σκιερά μας κομμάτια.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν στον τόπο μας κατά το παρελθόν και η περίοδος των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπου οι κύκλοι της φύσης και των εποχών συντονίζονταν με τους εσωτερικούς, μυητικούς κύκλους αυτογνωσίας και ισορροπίας εσώτερου φωτός και σκοταδιού, συνειδητού και ασυνειδήτου.
Ο Αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, ανάδρομος στην πορεία του από την οπτική της Γης, ταξιδεύει ανάμεσα στους εσωτερικούς μας κόσμους λοιπόν και φέρνει επίκαιρα και σύγχρονα μηνύματα από τα βάθη του Εαυτού με εμάς παραλήπτες!
Όπως μέσα έτσι και έξω, όπως πάνω έτσι και κάτω σύμφωνα με την Ερμητική Αρχή, η οποία επενεργεί στη ζωή μας εγγενώς μέσα από το Συμπαντικό Χορό των Αστρολογικών Αρχετύπων!
Παράλληλα ο Ήλιος στο Ζυγό φωτίζει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη τις έννοιες της εξισορρόπησης ανάμεσα:
-Σε Εμένα και τους Άλλους
-στο Δίνω και Λαμβάνω
-Στην Ανεξαρτησία και τη Σύνδεση,
οπότε και αντιλαμβανόμαστε το άμεσο καθρέφτισμα του «εσωτερικού» μας και των συνειδητοποιήσεών μας στις σχέσεις μας και πώς αυτές εξελίσσονται ταυτόχρονα στο αντιληπτό «εξωτερικό» μας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την Πανσέληνο και Ισημερία να επιτρέψετε στο σώμα σας να κινηθεί στο δικό του ρυθμό, με συγκεκριμένα βήματα ή χωρίς, με μουσική η χωρίς, με την παρέα του εαυτού σας ή και άλλων καθώς ενσωματώνετε το δικό σας Κοσμικό Χορευτή με Ισορροπία και Χαρά!
Η δική μας συνάντηση ενσωμάτωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 και ώρα 19:30 -21:00 στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ηλεκτρονικών συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία», κατευθείαν από την Αίγινα και είστε όλες/οι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα επιπέδου γνώσεων στο κομμάτι του χορού!
Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων και την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μπορείτε να βρείτε εδώ (λινκ στο εδώ).
Καλή, Εξισορροπητική Ενσωμάτωση!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιανουάριος 2021

Ευχαριστούμε πολύ για τον εμπνευσμένο λόγο και κίνηση. Κάθαρση, ξεμπλοκάρισμα σωματοποιημένου πόνου και, τέλος, γλυκειά ανακούφιση με γεύση ελπίδας. Να είστε καλά. Μέρες καλύτερες πλέον!

Ανύτη, Άυγουστος 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *