Καλό Μήνα και Καλή μας Άνοιξη!
Ο Απρίλιος ξεκινά με αυτή τη δυναμική Νέα Σελήνη στο στοιχείο της φωτιάς και πιο συγκεκριμένα στον Κριό♈️, το ζώδιο της διεκδίκησης, της ζωτικότητας και της πρωταρχικής σπίθας που ανάβει τη δημιουργική φλόγα της ζωής!
Κάθε Νέα Σελήνη μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε προθέσεις και στόχους για τον υπόλοιπο μήνα και, βήμα βήμα, να δράσουμε προς την υλοποίηση τους.
Ένα σημείο προσοχής εδώ είναι να μην παρασυρθώ από την τόσο πύρινη ενέργεια και η πρωταρχική σπίθα του Κριού♈️ γίνει καταστροφική πυρκαγιά για μένα και τις φυσικές, νοητικές και συναισθηματικές αντοχές μου.
? Μέχρι που φτάνει η ζωτική μου ενέργεια;
?Ποια τα όρια των αντοχών μου;
? «Ακούω» τις ανάγκες μου;
Επίσης στο ζώδιο του Κριού♈️ συναντάμε τον Ήλιο, τον Χείρωνα και τον Ερμή σε αυτό που στην αστρολογία ονομάζουμε πολυαστρία και μάλιστα πολλαπλή σύνοδο μιας και όλοι αυτοί οι πλανήτες κρατιούνται χέρι-χέρι.
Δες τους να χορεύουν τον χορό των Κουρητών, έναν πυρίχιο χορό της φωτιάς, ο οποίος προστατεύει, προετοιμάζει για τη μάχη της ζωής και συνδέει το χορευτή με τις δυνάμεις της Γης, του ουρανού και το αρχέτυπο του Ήρωα.
Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια:
“Γενικά πιστεύονταν ότι αυτοί {οι Κουρήτες} έθεσαν τις βάσεις του πολιτισμού της κοινής συμβίωσης των ανθρώπων, προστατεύοντας τις πόλεις και τους πολίτες με ομόνοια και ευνομία διευκολύνοντας την ιδιωτική ζωή με τη διδασκαλία της χρήσης της φωτιάς, της κατεργασίας μετάλλων, της χρήσης του τόξου καθώς και της υπόδειξης θρεπτικών ειδών, όπως το μέλι, και άλλων τροφίμων.”
Αυτή η Νέα Σελήνη, λόγω της στενής της σύνδεσης με τον πληγωμένο θεραπευτή Κένταυρο Χείρωνα, είναι άκρως θεραπευτική.
Μας προτρέπει να φέρουμε τις εκπολιτιστικές-θεραπευτικές ποιότητες των Κουρητών στην καθημερινότητά μας.
Να συνδεθούμε περισσότερο με τον εαυτό και τους γύρω μας, να νιώσουμε τη θεραπευτική μας δύναμη στο σώμα μας και να τη μοιραστούμε στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά και ολόκληρη την ύλη που μας περιβάλλει.
? Πώς νιώθεις στο σώμα σου καθώς πλησιάζει η γέννηση της Σελήνης στον Κριό ♈️;
? Σου εμπνέει κάποια νέα συνήθεια; Κάποιος νέος τρόπος άθλησης ή δραστηριότητα που μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για σένα;
? Πώς οραματίζεσαι τον εαυτό σου στα τέλη αυτού του μήνα;
Γράψε μας τις εμπνεύσεις σου στα σχόλια! ???

??

Αγαπημένες φίλες & Αγαπητοί μας φίλοι Υγεία και Χαρά, Καλή Πανσέληνο & Ισημερία ️ !
Η Πανσέληνος του Κοσμικού Χορευτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή λίγο πριν την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22/9 και την είσοδο του Ηλίου στο Ζυγό στις 23/9.
Πώς χορεύω το χορό της ζωής μου; Εστιάζω στην «τεχνική»-τους προγραμματισμούς που μου κληροδότησαν άλλοι; Ή
Αφήνομαι στην απολαυστική ροή του χορού της ζωής;
Νιώθω κυρίαρχη/ος στο χορό της δικής μου ζωής;
Ποιες είναι οι δικές μου υπευθυνότητες και ποιες των γύρω μου;
Πώς χορεύω σε σχέση με κάποια/ον Άλλη/ο;
Έχω τάσεις φυγής από αυτή τη γιορτή χορού που λέγεται ζωή και με ποιους τρόπους;
Πού είμαι γνήσια/ος με μένα και πού προσποιούμαι όταν χορεύω τη ζωή;
Με την Ισημερία να ακολουθεί αυτή την Πανσέληνο (22/9) , μέρα & νύχτα/φως & σκοτάδι έχουν την ίδια διάρκεια σηματοδοτώντας μια κοσμική παύση ενδοσκόπησης πριν τη συμβολική «κάθοδο» της εσωτερικής μας Περσεφόνης στον Κάτω Κόσμο του ασυνειδήτου μας και την έλευση του χειμώνα.
Πώς διεκδικώ, πώς εξισορροπώ κι εναρμονίζω τα φωτεινά και σκιερά κομμάτια του εαυτού μου;
Η είσοδος του Ηλίου και η αναδρόμηση του Ερμή στο Ζυγό (23/9 & 26/9 αντίστοιχα) μας εμπνέει περαιτέρω τη θεματική της υγιούς επικοινωνίας ανάμεσα στα συνειδητά/φωτεινά και ασυνείδητα/ σκιερά μας κομμάτια.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή ήταν στον τόπο μας κατά το παρελθόν και η περίοδος των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπου οι κύκλοι της φύσης και των εποχών συντονίζονταν με τους εσωτερικούς, μυητικούς κύκλους αυτογνωσίας και ισορροπίας εσώτερου φωτός και σκοταδιού, συνειδητού και ασυνειδήτου.
Ο Αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, ανάδρομος στην πορεία του από την οπτική της Γης, ταξιδεύει ανάμεσα στους εσωτερικούς μας κόσμους λοιπόν και φέρνει επίκαιρα και σύγχρονα μηνύματα από τα βάθη του Εαυτού με εμάς παραλήπτες!
Όπως μέσα έτσι και έξω, όπως πάνω έτσι και κάτω σύμφωνα με την Ερμητική Αρχή, η οποία επενεργεί στη ζωή μας εγγενώς μέσα από το Συμπαντικό Χορό των Αστρολογικών Αρχετύπων!
Παράλληλα ο Ήλιος στο Ζυγό φωτίζει για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη τις έννοιες της εξισορρόπησης ανάμεσα:
-Σε Εμένα και τους Άλλους
-στο Δίνω και Λαμβάνω
-Στην Ανεξαρτησία και τη Σύνδεση,
οπότε και αντιλαμβανόμαστε το άμεσο καθρέφτισμα του «εσωτερικού» μας και των συνειδητοποιήσεών μας στις σχέσεις μας και πώς αυτές εξελίσσονται ταυτόχρονα στο αντιληπτό «εξωτερικό» μας.
Σας προσκαλούμε σε αυτή την Πανσέληνο και Ισημερία να επιτρέψετε στο σώμα σας να κινηθεί στο δικό του ρυθμό, με συγκεκριμένα βήματα ή χωρίς, με μουσική η χωρίς, με την παρέα του εαυτού σας ή και άλλων καθώς ενσωματώνετε το δικό σας Κοσμικό Χορευτή με Ισορροπία και Χαρά!
Η δική μας συνάντηση ενσωμάτωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 και ώρα 19:30 -21:00 στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ηλεκτρονικών συναντήσεων με τίτλο «ΥΓΙΕΙΑ: ένα ταξίδι ενσωμάτωσης του Αιθέρα μέσα από τα 4 στοιχεία», κατευθείαν από την Αίγινα και είστε όλες/οι ευπρόσδεκτοι, ανεξάρτητα επιπέδου γνώσεων στο κομμάτι του χορού!
Περισσότερα για τον κύκλο μαθημάτων και την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση μπορείτε να βρείτε εδώ (λινκ στο εδώ).
Καλή, Εξισορροπητική Ενσωμάτωση!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή, Ιανουάριος 2021

Ευχαριστούμε πολύ για τον εμπνευσμένο λόγο και κίνηση. Κάθαρση, ξεμπλοκάρισμα σωματοποιημένου πόνου και, τέλος, γλυκειά ανακούφιση με γεύση ελπίδας. Να είστε καλά. Μέρες καλύτερες πλέον!

Ανύτη, Άυγουστος 2021

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *