Amforeas Wellness Hub

Μηνιαία σειρά online συναντήσεων Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης

ΥΓΕΙΑ- μια Συνδημιουργία Ελευθερίας με τα 4 Στοιχεία

Ανοιχτή & Δωρεάν Συνάντηση – 28 Ιουλίου 2021

“To Μήλο της Έριδας”: Η Aναδιαμόρφωση του μύθου στη βάση της Ελευθερίας, της Δημιουργική Νόησης, & της Απόλαυση της Ενσάρκωσης.

Μια συνέργεια με τις Θεές Ήρα, Αθηνά & Αφροδίτη.

🐬 Συντονίζει: η Βασιλική Σκρέκου, δημιουργός της καινοτομικής μεθόδου ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης, Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση

🐬 Τεχνική επιμέλεια & διοργάνωση: από την Ελένη Πότνια Σκρέκου και το Amforeas Wellness Estate & Online Hub

ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Αγαπημένοι συνονειρευτές!

Υγεία και Χαρά σε όλες & όλους!

Σε αυτή την ανοιχτή σε όλους συνάντησή Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης, έχουμε την ευλογία να συνδημιουργήσουμε με τρεις φαινομενικά “διαφορετικές” όψεις της Θηλυκής Αρχής.

Συγκεκριμένα με:

✨ τη Θεά Ήρα, η οποία μας συντονίζει με την έννοια της Ελευθερίας,

✨ τη Θεά Αθηνά να μας εμπνέει την Ύψιστη Δημιουργική Νόηση και

✨ τη Θεά Αφροδίτη, να μας γειώνει στη δομημένη, με τάξη και δομή παράδοση στην Απόλαυση της Ζωής.

Πάμε λοιπόν να δούμε τον αστρολογικό καιρό και πώς πλανητικά αρχέτυπα και αστεροειδείς διαμορφώνουν τη θεατρική “σκηνή” του χορού μας!

Θα αρχίσουμε με την υπενθύμιση ότι ο νότιος δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στον Τοξότη, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συλλογική ψυχική μας εμπειρία πάνω στην πνευματικότητα και τη θρησκευτική προσέγγιση της φιλοσοφίας ζωής μας. Ακριβώς απέναντί του πάντα, συναντάμε το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, εκεί που κατευθυνόμαστε αν θέλετε, κι εδώ συναντάμε τους Διδύμους, την επικοινωνία και αφή με τον Αιθερικό, Ανώτερο Συλλογικό Εαυτό της Ανθρωπότητας.

Ο μυητικός αστεροειδής Ήρα βρίσκεται ανάδρομος και σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Τοξότη: Η Ελευθερία μας επιδιώκει να διαπεράσει το πλέγμα- και τελικά να εξισορροπήσει- την κακοποιητική “οικειότητα” των πατριαρχικών δομών, όπως αυτές βλέπουμε να εκφράζονται σήμερα (υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, περιορισμοί, γυναικοκτονία) προς την κατεύθυνση μιας Ιερογαμικής, Εξισορροπημένης Συλλογικότητας. Η Κοινωνία μας αναγεννάται και η Ήρα είναι εδώ να μας προσδώσει ακεραιότητα, γονιμότητα και μια Αναβαθμισμένη Μητρότητα απέναντι στο Συλλογικό μας Εαυτό.

Η Ήρα λοιπόν, κρατώντας χέρι χέρι το Νότιο Δεσμό της Σελήνης συμμετέχει σε θετική όψη τριγώνου με τον αστεροειδή Αθηνά (στους Ιχθύς σε σύνοδο με τον κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα, τη Σελήνη και τον Κένταυρο Χείρωνα στον Κριό). Εδώ βρίσκεται το σήμείο επαφής με την συνάντηση-συνέργεια της 21ης Ιουλίου με τη Θεά Αθηνά, μέρος της οποίας θα αξιοποιήσουμε ξανά, ώστε να φέρουμε συνειδητά τις ποιότητες της Σοφής, Αειπάρθενου Θηλυκής Δημιουργικής Ικανότητας, της Δίκαιης Πολεμίστριας, η οποία επαναφέρει το Όλον στην Πνοή του γνήσιου δημιουργικού Του παλμού.

Ολοκληρώνοντας τη μυητική τριάδα των Θήλιων Αρχετύπων, συναντάμε τη Θεά Αφροδίτη, στα πρώτα της βήματα στη διεξοδική, οργανωτική Παρθένο να τετραγωνίζει τους προαναφερθέντες Δεσμούς της Σελήνης. Η Θεά Αφροδίτη:

💮 μας εμπνέει να αναθεωρήσουμε τα μοτίβα της άσκοπης επανάληψης μη ουσιαστικών για εμάς καθημερινών μοτίβων.

💮 μας ανοίγει την πύλη επίγνωσης της Ιερότητας σε κάθε Έργο της καθημερινότητας και μας εμπνέει, σαν μέλος της τριάδας Θήλιων θεοτήτων, να γειώσουμε τη Δημιουργική μας Ικανότητα με πραγματική Αίσθηση Ελευθερίας και Απόλαυσης του Περάσματός μας από τον Κάτω, στον Άνω Κόσμο.

💮 στην ουσία, μας υπενθυμίζει ότι η παρουσία στο Μέσο Κόσμο, στην Ύλη μας είναι η άγκυρα και η Δύναμή μας για τη Δημιουργία της Υδροχοϊκής μας Νέας Γης.

Όλη αυτή η μαγική δυναμική για εμάς “εποπτεύεται” από τον Ήλιο στο Λέοντα σε σύνοδο με τον Ερμή, οι οποίοι θεμελιώνουν ένα σταθερό “Τρίποδο”- αστρολογικό μεγάλο Τρίγωνο Φωτιάς, το οποίο πλαισιώνει τη συνάντηση μας με την Δύναμη του Λέοντος, του Βασιλιά της Απρόσκοπτης Έκφρασης της Καρδιάς!

Σαν προετοιμασία για τη συνάντησή μας, προτείνουμε:

✨ το συνειδητό συντονισμό (μέσω διαφραγματικής αναπνοής και ουσιαστικής παρουσίας) με τις τρεις Θήλιες Θεότητες όπως αυτές απεικονίζονται στις φωτογραφίες ελληνικής κι αναγεννησιακής τέχνης. Πριν βιαστείς να αναγνωρίσεις/διαχωρίσεις ποια είναι ποια, εστίασε στο δονητικό μήνυμα που και οι τρεις μαζί σου εμπνέουν στα βάθη της ψυχής σου. Εστίασε στην Ολότητα που εκφράζεται υπό διαφορετικές μορφές και δονήσεις, αναδιαμορφώνοντας το “Μήλο της Έριδος” σε Μήλο Θήλειας Ενότητας (περισσότερα για το μύθο θα αναφέρουμε στη συνάντησή μας).

✨ την ελεύθερη γραφή ή απαγγελία, αισθήσεων, συναισθημάτων, εννοιών που σου εμπνέουν οι τρεις Θεότητες, με την πρόθεση να γειώσεις περαιτέρω αυτές που είναι περισσότερο επιθυμητές για εσένα μετέπειτα στο χορό μας.

Καλή Αντάμωση με Αγάπη!

Βασιλική & Ελένη Πότνια

🌺

Σημαντικές πληροφορίες & διευκρινίσεις για τη συνάντησή μας:

(πατώντας στις φωτογραφίες παρακάτω ανοίγουν σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΣ!

Μερικές Συχνές Ερωτήσεις για την εργασία μας

(πατώντας πάνω στις ερωτήσεις, εμφανίζονται οι απαντήσεις)

Τι είναι η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση;

Η συγκίνηση, το δέος, η ομορφιά που αισθανόμαστε μπροστά στα επιτεύγματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αρμονία κι ισορροπία των γραμμών τους, μα και στη δυνατότητα τους να συμπληρώνουν και να εξυμνούν το φυσικό τοπίο στο οποίο τοποθετούνται.

Για τους αρχαίους, η έννοια της φύσης συμπεριελάμβανε κι εξαπλωνόταν πέρα από τη Γη, στο μακρόκοσμο, τα άστρα και το σύμπαν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την περίτεχνα τοποθετημένη θέση των ναών τους. Οι ναοί που σήμερα μας συναρπάζουν είναι σε ζωντανή σχέση με αστρονομικής και αστρολογικής σημασίας φαινόμενα, όπως οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια.

Η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια σύνθεση ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, είναι το αποτέλεσμα μιας εν εξελίξη έρευνας που διεξάγεται από τη Βασιλική Σκρέκου στο χώρο του Αμφορέα με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (oriental, ιαπωνικό butoh και περιδίνιση σούφι).

Τι είναι η Ψυχολογική Αστρολογία;

Μία ερμηνεία της ετυμολογίας της λέξης άνθρωπος είναι “αυτός,-η που άνω θρώσκει, αυτός,-η που κοιτά προς τα πάνω” και περιγράφει πολύ όμορφα την εγγενή τάση μας να προστρέχουμε στις ουράνιες και συμπαντικές δυνάμεις σε αναζήτηση αίσθησης σκοπού, νοήματος και κατεύθυνσης στη Γη.

Η επιστήμη της Ψυχολογικής Αστρολογίας παντρεύει την παραδοσιακή αστρολογία με την σύγχρονη ψυχολογία, βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε και να κατανοήσουμετη σύνδεσή μας με τα 9 κύρια πλανητικά αρχέτυπα που απαρτίζουν το ηλιακό μας σύστημα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Στον τρέχοντα αστρολογικό χάρτη αποτυπώνονται οι θέσεις των πλανητών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρέχοντας τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των ευκαιριών και των δυσκολιών της υπό εξέταση περιόδου και των τρόπων που αυτές αλληλεπιδρούν με τον ανθρώπινο ψυχισμό κι υγεία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Ο τρέχον αστρολογικός χάρτης είναι ακριβώς το σημείο όπου το σύμπαν συναντά τον άνθρωπο και εκείνος γίνεται συνειδητός φορέας των συμπαντικών, αρχετυπικών δυνάμεων. Η μελέτη του χάρτη ανοίγει δρόμους σε επιλογές, σε τρόπους δράσης και συμπεριφοράς όπου το ατομικό, το συλλογικό και το συμπαντικό συμπορεύονται και συνδημιουργούν σε ισορροπία.

Τι συμβαίνει σε μια συνάντηση του κύκλου ΥΓΙΕΙΑ;

Η Ενσώματη Σοφία του παρελθόντος, συναντά τη σύγχρονη εποχή, μέσω συνειδητού συντονισμού με τον τρέχοντα “αστρολογικό καιρό”, τις σημαντικότερες πλανητικές διελεύσεις της περιόδου, όπως αυτές ερμηνεύονται μέσα από την επιστήμη της ψυχολογικής αστρολογίας.

Βιώνουμε τις ανώτερες όψεις αυτών των πλανητικών διελεύσεων, των μακροσκοπικών, αρχετυπικών δυνάμεων επιρροής κάθε ανθρώπινης και φυσικής δραστηριότητας, στο μικρόκοσμο του φυσικού μας σώματος!

Αξιοποιούμε την ιερή γεωμετρία της αρχαίας κινησιολογίας, της σωματικής αλφαβήτου επικοινωνίας κι ενσωμάτωσης των πλανητικών αρχετύπων για αυξανόμενη ευζωία, παρουσία κι αίσθηση σκοπού στη ζωή μας!

Στην ουσία ανακαλούμε, μέσα από την κυτταρική Ελληνική μας μνήμη, μια τελετουργική παράδοση χιλιετιών, κατά την οποία ο ναός του σώματος αποτελεί αλχημιστικό δοχείο συνένωσης Ουρανού και Γης, παντρέματος του Μακρόκοσμου με το Μικρόκοσμο, σε έναν αέναο χορό εξισορρόπησης και ενθέωσης!

Τι εργαλεία χρησιμοποιούμε στις συναντήσεις;

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δημιουργικό οραματισμό, σωματικό ζέσταμα, επιλεγμένες κινήσεις που συνηχούν με τις αστρολογικές επιρροές της μέρας και της τρέχουσας περιόδου, χορογραφία απεύθυνσης στον εαυτό και το σύμπαν με τη χρήση της αρχαίας σωματικής αλφαβήτου, καθώς και χαλαρωτικό οραματισμό ενσωμάτωσης για κλείσιμο.

Πότε και που συναντιόμαστε;

Οι ζωντανές συναντήσεις λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη εκτός αργιών, 19:30-21:00 (θερινό ωράριο) μέσω της πλατφόρμας Zoom με ζωντανή αναμετάδοσης της συνάντησης στο Facebook. Μετά το πέρας της συνάντησης η βιντεοσκόπηση αναρτάται εντός της πλατφόρμας.

Πόσο κοστίζει η μηνιαία συνδρομή και τι περιλαμβάνει;

 Η συνδρομή είναι €35/ μήνα και περιλαμβάνει ανά μήνα:

✨ τέσσερεις διαδικτυακές συναντήσεις 90 λεπτών (κάθε Πέμπτη εκτός αργιών, 19:30-21:00), όπου μπορείτε να συμμετέχετε μέσω ZOOM, με ταυτόχρονη ζωντανή αναμετάδοση σε ιδιωτική ομάδα στο Facebook. Εξαίρεση αποτελεί ο μήνας του Αυγούστου, όπου αντί για τέσσερεις ζωντανές συναντήσεις, προσφέρουμε δύο (2) βιντεοσκοπημένες.
✨ μία (1) βιντεοσκοπημένη διαδικτυακή συνάντηση εμβάθυνσης στην τεχνική της Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης, διάρκειας 45 λεπτών
✨ αρχείο με τις βιντεοσκοπήσεις των συναντήσεων του κύκλου ΥΓΙΕΙΑ [μέχρι έξι (6)],
✨ μία (1) διαδικτυακή συνάντηση ανάδρασης με την Βασιλική & την Ελένη Πότνια, όπου μπορείτε να συμμετέχετε μέσω ZOOM και να κάνετε ερωτήσεις, μοίρασμα, καθώς και να γνωριστούμε μεταξύ μας μέσω breakout rooms,
✨ συμμετοχή σε ιδιωτική ομάδα στο Facebook,
✨ οδηγίες συμμετοχής για τις συναντήσεις στο ZOOM και τη χρήση της πλατφόρμας,
✨ ενημέρωση για τις εξελίξεις της πλατφόρμας μας & νέο διαθέσιμο υλικό,
✨ τεχνική υποστήριξη,

✨ εκπλήξεις (πχ. εκπτώσεις στη διαμονή & τα δια ζώσης εργαστήρια στο Amforeas Wellness Estate στην Αίγινα ή/και σε προγράμματα του Amforeas Wellness Hub, πρόσβαση σε επιπλέον υλικό κ.α.)

Πως μπορώ να εγγραφώ στο νέο κύκλο ΥΓΙΕΙΑ;

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.

✨Η συνδρομή είναι 35 ευρώ/ μήνα και περιλαμβάνει όλα οσα αναφέρονται στην προηγούμενη ενότητα!

✨Εφόσον εγγραφείτε, η χρέωση των 35 ευρώ θα επαναλαμβάνεται αυτόματα κάθε μήνα. Στη σελίδα του λογαριασμού σας εντός της πλατφόρμας, μπορείτε να δείτε την ημερομηνία της επόμενης χρεώσης, να ανανεώσετε τον τρόπο πληρωμής σας και να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, ανά πάσα στιγμή.

✨Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα των επαφών μας στο τέλος αυτής της σελίδας, ώστε να σας στέλνουμε τα νέα μας!

 ✨Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας μήνυμα εδώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας!

Ποια άλλα προγράμματα προσφέρετε;

✨ Βρείτε εδώ τη λίστα με τα διαθέσιμα προγράμματα μας!

✨Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα των επαφών μας στο τέλος αυτής της σελίδας, ώστε να σας στέλνουμε τα νέα μας!

 ✨Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας μήνυμα εδώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας!

Τι προάγει το Amforeas Wellness Hub;

Το Amforeas Wellness Hub είναι η διαδικτυακή προέκταση της Σχολής Αμφορέα και του Αmforeas Wellness Estate στην Αίγινα, όπου εκ νέου εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας και τις αισθήσεις μας να διακρίνουν το θαύμα της ύπαρξης στην καθημερινότητα, ξεκινώντας από ότι θεωρούμε δεδομένο: το ίδιο μας το σώμα. Με βάση τις εμπειρίες μας στην προσωπική πορεία προς την Αυτογνωσία και την Ενδυνάμωση, φανερώνονται και τα εργαλεία ενσωμάτωσης που εφαρμόζουμε στη Σχολή:
✨Τη νοητική κατανόηση: αποκτώντας γνώση των θαυμάσιων λειτουργιών του ζωντανού σώματος ξεκινώντας από το φυσικό μας σώμα και φτάνοντας μέχρι το εξωτερικό Σύμπαν. Πως μπορώ να φέρνω τη βιοχημεία του δέους συνειδητά στο σώμα μου και πως αυτό ωφελεί τη λειτουργία του νευρικού μου συστήματος και του εγκεφάλου μου;
✨Τη συναισθηματική επίγνωση: μαθαίνοντας να αναγνωρίζω και να αποδέχομαι τα συναισθήματά μου, αγκαλιάζω τα κομμάτια μου που τόσο έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την αγάπη μου. Γίνομαι εγώ η ίδια η πιο φροντιστική μητέρα του εαυτού μου κι απελευθερώνομαι από την ανάγκη για εξωτερική επιβεβαίωση.
✨Το συνειδητό βίωμα: έρχομαι στο εδώ και το τώρα μέσα από την αφούγκραση των ρυθμών του σώματος, οραματιστικά ταξίδια στο σύμπαν εντός κι εκτός, τη συνειδητή έκφραση του σώματος μέσω αρχαιοελληνικών ιερογλυφικών κινήσεων,την επίγνωση της ιστορίας της θρέψης του φυσικού σώματος.
✨Το άφεμα στο Μυστήριο της Ζωής: μέσα από αρχέγονα τελετουργικά, αυτοσχεδιαστικό χορό και τραγούδι, επαφή με τα στοιχεία της φύσης και τη θήλεια δημιουργική αρχή.

Εφαρμόζοντας αυτά τα εργαλεία στη ζωή μας, βιώνουμε μια μεταμόρφωση από τα μέσα προς τα έξω, τα βαθύτερα σκοτάδια μας τροφοδοτούν το όλο και περισσότερο χειροπιαστό ενσώματο φως. Μια μεταμόρφωση που όχι μόνο είναι εφικτή, μα και ανήκει στην κάθε μία και τον καθένα από εμάς σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε στη Γη, κατά την οποία καλούμαστε να δημιουργήσουμε συνειδητά κι εκ νέου τη ζωή, την υγεία και τον πολιτισμό.

Ποια τα οφέλη συμμετοχής στο Αmforeas Wellness Hub;

Μέσα από τη συμμετοχή στα διαφορετικά προγράμματα ευζωίας του Amforeas Wellness Hub, μαθαίνω να αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι στο εδώ και το τώρα, καλλιεργώντας:

✨γνωριμία με τα Ελληνικά αρχέτυπα και τη μυθολογική ιστορία,

✨αίσθημα θαυμασμού κι αγάπης για το σώμα μου και τις λειτουργίες του,

✨γνωριμία και σύνδεση με το εσωτερικό σύμπαν του σώματος μου,

✨γνώση των τελευταίων επιστημονικών ευρημάτων για τη λειτουργία του σώματος και του σύμπαντος,

✨νέα επίπεδα ενσωμάτωσης με αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης στο σώμα και υποστήριξης από την ίδια τη δύναμη της ζωής,

✨αγκάλιασμα της παρούσας στιγμής και όσα αυτή εμπεριέχει,

✨εξισορρόπηση καρδιάς και νου,

✨αναγνώριση και συνεργασία με τη δύναμη της ζωής,

✨καλλιέργεια της δημιουργικότητας και του σοφού εσωτερικού παιδιού-δημιουργού,

✨επαναφορά του παιδικού ενθουσιασμού και καλλιέργεια του έρωτα για τη ζωή στην καθημερινότητα,

✨ανάληψη προσωπικής ευθύνης μέσω της συναισθηματικής επίγνωσης και καλλιέργεια του εσώτερου φροντιστικού ενήλικα,

✨αφούγκραση των αναγκών μου κι καλλιέργεια υγιούς οριοθέτησης στη σχέση με τον εαυτό μου και τους άλλους,

✨εξερεύνηση νέων τρόπων σωματικής έκφρασης μέσω της ακινησίας, της ομιλίας, του τραγουδιού και της κίνησης.

Λίγα λόγια για την Βασιλική Σκρέκου

Η Βασιλική είναι συνιδρύτρια της Σχολής Αμφορέα στην Αίγινα και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας ευζωίας Amforeas Wellness Hub.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (2006, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) και ένα μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνείδηση κι Υπερπροσωπική Ψυχολογία (2010, M.Sc. in Consciousness and Transpersonal Phsychology, John Moores University, UK).

Από το 2014, αναπτύσσει την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια συνθετική έρευνα ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (Classical Greek Dance Method by Ruby Ginner -ISTD, Isadora Duncan Technique, Οriental, Ιαπωνικό Butoh και Στροβιλισμό).

Η στατικότητα της ενσώματης μορφής εξελίσσεται σε χορό δίνοντας τη δυνατότητα στο σύγχρονο άνθρωπο να αναβιώσει και να ενθυμηθεί τη σχέση του με το μακρόκοσμο, μέσα από τη συνειδητή, ήπια και με σεβασμό αφύπνιση του φυσικού του σώματος.

Η μέθοδος παρουσιάζεται κι εξελίσσεται μέσα από προσωπικές κι ομαδικές συνεδρίες στα πλαίσια εκπαιδευτικών εργαστηρίων δια ζώσης και διαδικτυακά, καθώς και παραστατικά σε εκδηλώσεις που αφορούν στην ελληνική μυθολογία και τα ελληνικά αρχέτυπα (“Η πομπή της Αφαίας-Αθηνάς”, Τελετή Έναρξης στη Γιορτή Φυστικιού, Αίγινα, Σεπτέμβρης 2018).

Δια ζώσης, στο ανοιχτό θέατρο και το yurt του Αμφορέα, καθώς και διαδικτυακά μέσω του Αmforeas Wellness Hub, η Βασιλική μοιράζεται την έρευνά της υπό τη μορφή ομαδικών προγραμμάτων κι ατομικών συνεδριών στα παρακάτω:
◦Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση
◦Κλασικό Ελληνικό Χορό
◦Στροβιλισμό
◦Ψυχολογική Αστρολογία

Λίγα λόγια για την Ελένη Πότνια Σκρέκου

Η Eλένη Πότνια Σκρέκου είναι συνιδρύτρια της Σχολής Αμφορέα στην Αίγινα και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας ευζωίας Amforeas Wellness Hub.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει:

◦ένα πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες (Β.Sc. Economics, 2001) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
◦ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Αρχαιολογία (M.A. Archaeοlogy, 2003), Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, Μεγάλη Βρετανία, και
◦ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Γεωαρχαιολογία (M.Sc. Geoarchaeology, 2005), Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, Μεγάλη Βρετανία.

Έχει λάβει τις εξής πιστοποιήσεις:

◦Laughter Yoga Teacher, LY University, Ινδία (2007)
◦MindBody Nutrition Coach, Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Διατροφής, Η.Π.Α. (2015)
Expansion Method Coach, Expansion Foundation, Eλλάδα (2015, αναβάθμιση 2018)
◦Focusing ως Δεξιότητα Ζωής, British Focusing Assotiation, M.B. (2020)

Είναι δια βίου διεπιστημονική ερευνήτρια με εστιασμό στην Ψυχοσωματική Υγεία & Ενδυνάμωση, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, μέσω της Σωματικής Ψυχοθεραπείας, της Ψυχολογίας (Προ- & Περιγεννητικής), της Προγεννητικής Μνήμης, της Ιατρικής, της Νέας Φυσικής και της Βιοφυσικής, της Αρχαιολογίας κ.α.

Τον Μάιο του 2020 ξεκίνησε τη σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων με τίτλο #Εναλλακτικές Προοπτικές με στόχο την ενημέρωση του ευρύ κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τα πρωτοποριακά ευρήματα στους παραπάνω τομείς και τις δυνατότητες τους να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό δημιουργικό παρόν ευζωίας για τον σύγχρονο άνθρωπο σε όποιο στάδιο της ζωής του κι αν βρίσκεται.

Όραμά της είναι η δημιουργία μιας διεθνούς διεπιστημονικής Σχολής Ολιστικής Ενσωμάτωσης του Ανθρώπου στην Τέχνη της Ζωής τον 21ο αιώνα, ξεκινώντας από τη Σχολή Αμφορέα και το Amforeas Wellness Hub.

Ενδεικτική λίστα υπηρεσιών, εργαστηρίων και ομιλιών:

◦Βασικές Αρχές Θρέψης Σώματος και Νου, παρουσιάσεις, ατομικά/ομαδικα αυτοτελή εργαστήρια
◦Expansion Method, ατομικές συνεδρίες
◦Γελωτοθεραπεία, ομαδικές συναντήσεις κι εργαστήρια
◦Περίπατοι Επίγνωσης και Παρουσίας στα πέριξ του Amforeas Wellness Estate στην Αίγινα
◦Προγεννητική μνήμη, το κλειδί της ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης τον 21ο αιώνα, παρουσίαση
◦Το θαύμα της Ζωής μέσα από τους οργανισμούς των φυτών και των ζώων, αυτοτελές εργαστήρι
◦Το αρχέτυπο της Αφαίας Αθηνάς και η διαχρονική του σημασία, ομιλία
◦Η Πότνια της Κρήτης συναντά την Αφαία της Αίγινας, μια σύγχρονη εκδοχή αυτοβιογραφικής μυθιστορίας, ομιλία
◦Η σημαντικότητα του προϊστορίκου οικισμού της Κολώνας για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ευρωπαϊκή Αρχαιολογία, ομιλία
◦Η κβαντική μας καθημερινότητα, ομιλία
◦Πυθαγόρια Αριθμητική, μια εισαγωγή στη δομή των κόσμων, κύκλος παρουσιάσεων

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή

Χιλιάδες ευχαριστώ για όλη την υπέροχη διαδρομή των μαθημάτων. Η Ιερή Κίνηση λειτούργησε στο φυσικό σώμα και στην ψυχή μου σαν επιστροφή στις ρίζες! Εκεί όπου πραγματικά ανήκω! Κάθε συνάντηση ήταν και μια κορύφωση Συγκίνησης και Χαράς! Χαρά ιδιαίτερη που όλη αυτή η γνώση και δημιουργία ερχόταν σε μένα από έναν τόπο βαθειά συνδεδεμένο με την ψυχή μου, το νησί της καρδιάς μου, την Αίγινα!

Χρυσάνθη

Αυτή η μορφή κίνησης και χορού είναι πρωτόγνωρη μα και μέσα στα γονίδιά μου, ένιωθα να ενθυμούμαι, σαν μια ανάμνηση ιέρειας σε κάποιο ναό την ώρα μιας μυστηριακής τελετής. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που διδάσκεις, Βασιλική, ντύνοντάς το χορό με την υπέροχη αυτή γνώση που το κάνει ξεχωριστό και θεϊκό…Ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται όλο αυτό με αγάπη και τελετουργία, ο διαλογισμός, το ζέσταμα και η διδασκαλία όλα ένα υπέροχο πολύτιμο δώρο!

Άννα

Είμαι ευγνώμων για το αναπάντεχο δώρο που μου προσφέρατε! Παρόλο που δεν είχα καμία επαφή μέχρι τώρα με το χορό, οι κινήσεις ερχόταν αρμονικά χωρίς κόπο. Ξυπνώντας σήμερα το πρωί, ένιωθα ακόμη την ενέργεια. Σας στέλνω την αγάπη μου, από Θεσσαλονίκη!

Τέρψη

Μηνιαία Συνδρομή ΥΓΙΕΙΑ

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com