Τιμοκατάλογος Ατομικών Συνεδριών

με τη Βασιλική Σκρέκου

Υπηρεσία

Οnline & δια ζώσης ατομική συνάντηση

Πακέτο ατομικών συναντήσεων Πακέτο οnline ομαδικών συναντήσεων
Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση €40/60′
€55/90′
€120/4×60′ €35/μήνα (συνδρομή ΥΓΙΕΙΑ)
Κλασικός Ελληνικός Χορός €35/60′ €110/4×60′

Εκστατικος Στροβιλισμός με Συναισθηματική Επίγνωση

€35/60′ €110/4×60′
Ψυχολογική Αστρολογία €40/60′
€55/90′

Ως ενεργά μέλη της μηνιαίας συνδρομής ΥΓΙΕΙΑ,

απολαμβάνετε 25% έκπτωση

στις online ατομικές συνεδρίες με τη Βασιλική!

Μερικές Συχνές Ερωτήσεις

Λίγα λόγια για την Βασιλική Σκρέκου

Η Βασιλική είναι συνιδρύτρια της Σχολής & του ξενώνα αυτογνωσίας Αmforeas Wellness Estate στην Αίγινα και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας ευζωίας Amforeas Wellness Hub.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (2006, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) και ένα μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνείδηση κι Υπερπροσωπική Ψυχολογία (2010, M.Sc. in Consciousness and Transpersonal Phsychology, John Moores University, UK).

Από το 2014, αναπτύσσει την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια συνθετική έρευνα ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (Classical Greek Dance Method by Ruby Ginner -ISTD, Isadora Duncan Technique, Οriental, Ιαπωνικό Butoh και Στροβιλισμό).

Η στατικότητα της ενσώματης μορφής εξελίσσεται σε χορό δίνοντας τη δυνατότητα στο σύγχρονο άνθρωπο να αναβιώσει και να ενθυμηθεί τη σχέση του με το μακρόκοσμο, μέσα από τη συνειδητή, ήπια και με σεβασμό αφύπνιση του φυσικού του σώματος.

Η μέθοδος παρουσιάζεται κι εξελίσσεται μέσα από προσωπικές κι ομαδικές συνεδρίες στα πλαίσια εκπαιδευτικών εργαστηρίων δια ζώσης και διαδικτυακά, καθώς και παραστατικά σε εκδηλώσεις που αφορούν στην ελληνική μυθολογία και τα ελληνικά αρχέτυπα (“Η πομπή της Αφαίας-Αθηνάς”, Τελετή Έναρξης στη Γιορτή Φυστικιού, Αίγινα, Σεπτέμβρης 2018).

Δια ζώσης, στο ανοιχτό θέατρο και το yurt του Αμφορέα, καθώς και διαδικτυακά μέσω του Αmforeas Wellness Hub, η Βασιλική μοιράζεται την έρευνά της υπό τη μορφή ομαδικών προγραμμάτων κι ατομικών συνεδριών στα παρακάτω:
◦Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση
◦Κλασικό Ελληνικό Χορό
◦Στροβιλισμό
◦Ψυχολογική Αστρολογία

Τι είναι η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση;

Η συγκίνηση, το δέος, η ομορφιά που αισθανόμαστε μπροστά στα επιτεύγματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αρμονία κι ισορροπία των γραμμών τους, μα και στη δυνατότητα τους να συμπληρώνουν και να εξυμνούν το φυσικό τοπίο στο οποίο τοποθετούνται.

Για τους αρχαίους, η έννοια της φύσης συμπεριελάμβανε κι εξαπλωνόταν πέρα από τη Γη, στο μακρόκοσμο, τα άστρα και το σύμπαν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την περίτεχνα τοποθετημένη θέση των ναών τους. Οι ναοί που σήμερα μας συναρπάζουν είναι σε ζωντανή σχέση με αστρονομικής και αστρολογικής σημασίας φαινόμενα, όπως οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια.

Η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια σύνθεση ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, είναι το αποτέλεσμα μιας εν εξελίξη έρευνας που διεξάγεται από τη Βασιλική Σκρέκου στο χώρο του Αμφορέα με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (oriental, ιαπωνικό butoh και περιδίνιση σούφι).

Τι συμβαίνει σε μια συνάντηση Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης;

Η Ενσώματη Σοφία του παρελθόντος, συναντά τη σύγχρονη εποχή, μέσω συνειδητού συντονισμού με τον τρέχοντα “αστρολογικό καιρό”, τις σημαντικότερες πλανητικές διελεύσεις της περιόδου, όπως αυτές ερμηνεύονται μέσα από την επιστήμη της ψυχολογικής αστρολογίας.

Βιώνουμε τις ανώτερες όψεις αυτών των πλανητικών διελεύσεων, των μακροσκοπικών, αρχετυπικών δυνάμεων επιρροής κάθε ανθρώπινης και φυσικής δραστηριότητας, στο μικρόκοσμο του φυσικού μας σώματος!

Αξιοποιούμε την ιερή γεωμετρία της αρχαίας κινησιολογίας, της σωματικής αλφαβήτου επικοινωνίας κι ενσωμάτωσης των πλανητικών αρχετύπων για αυξανόμενη ευζωία, παρουσία κι αίσθηση σκοπού στη ζωή μας!

Στην ουσία ανακαλούμε, μέσα από την κυτταρική Ελληνική μας μνήμη, μια τελετουργική παράδοση χιλιετιών κατά την οποία ο ναός του σώματος αποτελεί αλχημιστικό δοχείο συνένωσης Ουρανού και Γης, παντρέματος του Μακρόκοσμου με το Μικρόκοσμο, σε έναν αέναο χορό εξισορρόπησης και ενθέωσης!

Τι είναι ο Κλασικός Ελληνικός Χορός;

Βασισμένος στην μεθοδική ερευνητική εργασία της Αγγλίδας πρωτοπόρου Ruby Ginner, ο Κλασικός Ελληνικός Χορός, όπως διδάσκεται στη Σχολή Αμφορέα σήμερα, μας φέρνει σε επαφή με ένα ξεχασμένο και ίσως αλλοτριωμένο στην παροντική του αντίληψή, κομμάτι του ελληνικού μας πολιτισμού.

Κοιτώντας τα Ελληνικά αναθήματα, τις τοιχογραφίες, τα αγάλματα μας δημιουργείται η εντύπωση μιας στατικής “φωτογραφίας” στο χρόνο. Έτσι, όταν πάμε να μιμηθούμε αυτές τις κινήσεις ίσως βιώσουμε ακαμψία, μυϊκό σφίξιμο κι έλλειψη επαφής με την αναπνοή κι αυτό γιατί η ιερή γεωμετρία αυτής της “φωτογραφίας” μας είναι ξένη και ίσως απροσέγγιστη στον τρόπο που κινούμε το σώμα μας στην καθημερινότητά, με τα συνεπακόλουθα κινησιολογικά προβλήματα και θέματα υγείας.

Πώς τελικά συνθέτονται αυτές οι τέλεια γεωμετρικές κι απόλυτα φυσικές, στην ουσία τους, κινήσεις σε απολαυστικό χορό με ροή; Όπου το σώμα χωρίς κόπο, με απόλαυση κινείται (ενεργητική ποιότητα) κι επιτρέπει να κινηθεί (παθητική ποιότητα) καθώς βιώνει τη χαρά της αρμονικής συνύπαρξης με την ψυχή που το κατοικεί; Ποια η εκπαίδευση στην αλληλουχία των κινήσεων, η οποία επαναφέρει το σώμα πίσω στην απόλυτα φυσική, ελεύθερη κίνηση που εξυμνεί την ίδια τη φύση μέσα από τα Ελληνικά Αρχέτυπα;

Εξερευνώντας το λυρικό, το αθλητικό, το τελετουργικό, το βακχικό και το τραγικό υπόβαθρο των ελληνικών κινήσεων, τα μαθήματα του Κλασικού Ελληνικού Χορού στη Σχολή Αμφορέα, απαντούν σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα, καθώς απελευθερώνουν ήπια το σώμα κι επιτρέπουν την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ψυχοσωματική έκφραση, βασισμένη στο σταθερό θεμέλιο της ενσώματης ιερής γεωμετρίας!

Τι είναι η Ψυχολογική Αστρολογία;

Μία ερμηνεία της ετυμολογίας της λέξης άνθρωπος είναι “αυτός,-η που άνω θρώσκει, αυτός,-η που κοιτά προς τα πάνω” και περιγράφει πολύ όμορφα την εγγενή τάση μας να προστρέχουμε στις ουράνιες και συμπαντικές δυνάμεις σε αναζήτηση αίσθησης σκοπού, νοήματος και κατεύθυνσης στη Γη.

Η επιστήμη της Ψυχολογικής Αστρολογίας παντρεύει την παραδοσιακή αστρολογία με την σύγχρονη ψυχολογία, βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε και να κατανοήσουμετη σύνδεσή μας με τα 9 κύρια πλανητικά αρχέτυπα που απαρτίζουν το ηλιακό μας σύστημα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Στον τρέχοντα αστρολογικό χάρτη αποτυπώνονται οι θέσεις των πλανητών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρέχοντας τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των ευκαιριών και των δυσκολιών της υπό εξέταση περιόδου και των τρόπων που αυτές αλληλεπιδρούν με τον ανθρώπινο ψυχισμό κι υγεία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Ο τρέχον αστρολογικός χάρτης είναι ακριβώς το σημείο όπου το σύμπαν συναντά τον άνθρωπο και εκείνος γίνεται συνειδητός φορέας των συμπαντικών, αρχετυπικών δυνάμεων. Η μελέτη του χάρτη ανοίγει δρόμους σε επιλογές, σε τρόπους δράσης και συμπεριφοράς όπου το ατομικό, το συλλογικό και το συμπαντικό συμπορεύονται και συνδημιουργούν σε ισορροπία.

Τι είναι ο Εκστατικός Στροβιλισμός με Συναισθηματική Επίγνωση;

Εμπνευσμένη από την περιδίνιση των σούφι, η μέθοδος του Εκστατικού Στροβιλισμού με Συναισθηματική Επίγνωση, όπως αναπτύσσεται από τη Βασιλική Σκρέκου, εστιάζει στη βασική αναγνώριση των συναισθημάτων και την αξιοποίηση της εκπαίδευσης στην τεχνική του στροβιλισμού για τη συνειδητή ενσωμάτωση τους, μέσω της εκστατικής απελευθέρωσης του χορού.

Η διαδικασία καθοδηγείται με έμφαση στην αίσθηση ασφάλειας, ώστε η/ο συμμετέχουσα/ων να κινείται μέσω αυτοπαρατήρησης, να απολαμβάνει την εμπειρία του και να αφουγκράζεται το ίδιο της/του το σώμα υπεύθυνα, με τις ανάγκες και τα όριά που αυτό εκφράζει κι επιτρέπει σε κάθε στροβιλιστικό ταξίδι.

 

Τι προάγει το Amforeas Wellness Hub;

Το Amforeas Wellness Hub είναι η διαδικτυακή προέκταση της Σχολής Αμφορέα και του Αmforeas Wellness Estate στην Αίγινα, όπου εκ νέου εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας και τις αισθήσεις μας να διακρίνουν το θαύμα της ύπαρξης στην καθημερινότητα, ξεκινώντας από ότι θεωρούμε δεδομένο: το ίδιο μας το σώμα. Με βάση τις εμπειρίες μας στην προσωπική πορεία προς την Αυτογνωσία και την Ενδυνάμωση, φανερώνονται και τα εργαλεία ενσωμάτωσης που εφαρμόζουμε στη Σχολή:
✨Τη νοητική κατανόηση: αποκτώντας γνώση των θαυμάσιων λειτουργιών του ζωντανού σώματος ξεκινώντας από το φυσικό μας σώμα και φτάνοντας μέχρι το εξωτερικό Σύμπαν. Πως μπορώ να φέρνω τη βιοχημεία του δέους συνειδητά στο σώμα μου και πως αυτό ωφελεί τη λειτουργία του νευρικού μου συστήματος και του εγκεφάλου μου;
✨Τη συναισθηματική επίγνωση: μαθαίνοντας να αναγνωρίζω και να αποδέχομαι τα συναισθήματά μου, αγκαλιάζω τα κομμάτια μου που τόσο έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την αγάπη μου. Γίνομαι εγώ η ίδια η πιο φροντιστική μητέρα του εαυτού μου κι απελευθερώνομαι από την ανάγκη για εξωτερική επιβεβαίωση.
✨Το συνειδητό βίωμα: έρχομαι στο εδώ και το τώρα μέσα από την αφούγκραση των ρυθμών του σώματος, οραματιστικά ταξίδια στο σύμπαν εντός κι εκτός, τη συνειδητή έκφραση του σώματος μέσω αρχαιοελληνικών ιερογλυφικών κινήσεων,την επίγνωση της ιστορίας της θρέψης του φυσικού σώματος.
✨Το άφεμα στο Μυστήριο της Ζωής: μέσα από αρχέγονα τελετουργικά, αυτοσχεδιαστικό χορό και τραγούδι, επαφή με τα στοιχεία της φύσης και τη θήλεια δημιουργική αρχή.

Εφαρμόζοντας αυτά τα εργαλεία στη ζωή μας, βιώνουμε μια μεταμόρφωση από τα μέσα προς τα έξω, τα βαθύτερα σκοτάδια μας τροφοδοτούν το όλο και περισσότερο χειροπιαστό ενσώματο φως. Μια μεταμόρφωση που όχι μόνο είναι εφικτή, μα και ανήκει στην κάθε μία και τον καθένα από εμάς σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε στη Γη, κατά την οποία καλούμαστε να δημιουργήσουμε συνειδητά κι εκ νέου τη ζωή, την υγεία και τον πολιτισμό.

Ποια τα οφέλη συμμετοχής στο Αmforeas Wellness Hub;

Μέσα από τη συμμετοχή στα διαφορετικά προγράμματα ευζωίας του Amforeas Wellness Hub, μαθαίνω να αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι στο εδώ και το τώρα, καλλιεργώντας:

✨γνωριμία με τα Ελληνικά αρχέτυπα και τη μυθολογική ιστορία,

✨αίσθημα θαυμασμού κι αγάπης για το σώμα μου και τις λειτουργίες του,

✨γνωριμία και σύνδεση με το εσωτερικό σύμπαν του σώματος μου,

✨γνώση των τελευταίων επιστημονικών ευρημάτων για τη λειτουργία του σώματος και του σύμπαντος,

✨νέα επίπεδα ενσωμάτωσης με αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης στο σώμα και υποστήριξης από την ίδια τη δύναμη της ζωής,

✨αγκάλιασμα της παρούσας στιγμής και όσα αυτή εμπεριέχει,

✨εξισορρόπηση καρδιάς και νου,

✨αναγνώριση και συνεργασία με τη δύναμη της ζωής,

✨καλλιέργεια της δημιουργικότητας και του σοφού εσωτερικού παιδιού-δημιουργού,

✨επαναφορά του παιδικού ενθουσιασμού και καλλιέργεια του έρωτα για τη ζωή στην καθημερινότητα,

✨ανάληψη προσωπικής ευθύνης μέσω της συναισθηματικής επίγνωσης και καλλιέργεια του εσώτερου φροντιστικού ενήλικα,

✨αφούγκραση των αναγκών μου κι καλλιέργεια υγιούς οριοθέτησης στη σχέση με τον εαυτό μου και τους άλλους,

✨εξερεύνηση νέων τρόπων σωματικής έκφρασης μέσω της ακινησίας, της ομιλίας, τραγουδιού και κίνησης.

Ποια είναι η διαδικασία ορισμού online ατομικής συνάντησης;

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, στέλνοντάς μας μήνυμα στο services@amforeasonline.com, αναφέροντας την υπηρεσία/πακέτο που σε ενδιαφέρει και θα σου στείλουμε τη σχετική φόρμα εγγραφής. 

✨Όλες οι υπηρεσίες και τα πακέτα προπληρώνονται μέσω της ασφαλούς πλατφόρμας Stripe & Paypal.

Πως μπορώ να γίνω μέλος της μηνιαίας συνδρομής ΥΓΙΕΙΑ;

Μπορείς να εγγραφείς στον τρέχοντα κύκλο ΥΓΙΕΙΑ – Η Ενσωμάτωση του Αιθέρα μέσα από τα 4 Στοιχεία εδώ.

 ✨Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας μας μήνυμα εδώ.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή

Χιλιάδες ευχαριστώ για όλη την υπέροχη διαδρομή των μαθημάτων. Η Ιερή Κίνηση λειτούργησε στο φυσικό σώμα και στην ψυχή μου σαν επιστροφή στις ρίζες! Εκεί όπου πραγματικά ανήκω! Κάθε συνάντηση ήταν και μια κορύφωση Συγκίνησης και Χαράς! Χαρά ιδιαίτερη που όλη αυτή η γνώση και δημιουργία ερχόταν σε μένα από έναν τόπο βαθειά συνδεδεμένο με την ψυχή μου, το νησί της καρδιάς μου, την Αίγινα!

Χρυσάνθη

Αυτή η μορφή κίνησης και χορού είναι πρωτόγνωρη μα και μέσα στα γονίδιά μου, ένιωθα να ενθυμούμαι, σαν μια ανάμνηση ιέρειας σε κάποιο ναό την ώρα μιας μυστηριακής τελετής. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που διδάσκεις, Βασιλική, ντύνοντάς το χορό με την υπέροχη αυτή γνώση που το κάνει ξεχωριστό και θεϊκό…Ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται όλο αυτό με αγάπη και τελετουργία, ο διαλογισμός, το ζέσταμα και η διδασκαλία όλα ένα υπέροχο πολύτιμο δώρο!

Άννα

Είμαι ευγνώμων για το αναπάντεχο δώρο που μου προσφέρατε! Παρόλο που δεν είχα καμία επαφή μέχρι τώρα με το χορό, οι κινήσεις ερχόταν αρμονικά χωρίς κόπο. Ξυπνώντας σήμερα το πρωί, ένιωθα ακόμη την ενέργεια. Σας στέλνω την αγάπη μου, από Θεσσαλονίκη!

Τέρψη

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα των επαφών μας,

ώστε να λαμβάνετε τα νέα μας:

Μηνιαία Συνδρομή ΥΓΙΕΙΑ

Επισκεφθείτε το Αmforeas Wellness Estate στην Αίγινα!

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Κανάρη & Βάρναλη

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

hello(@)amforeasonline.com