4-ήμερη απόδραση ανάτασης & εξισορρόπησης στο Amforeas Wellness Estate στην Αίγινα, με οικοδέσποινες τη Βασιλική Σκρέκου & την Ελένη Πότνια Σκρέκου!

🌊 Βιώστε την μοναδική εμπειρία της σωματικής κίνησης μέσω της Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης, της πρωτότυπης & μοναδικής μεθόδου ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης που αναπτύσσει η Βασιλική τα τελευταία 6 χρόνια!

Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία χορού.

 

🐬 Συντονίζει: η Βασιλική Σκρέκου, δημιουργός της καινοτομικής μεθόδου ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης, Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση

🐬 Τεχνική επιμέλεια & διοργάνωση: από την Ελένη Πότνια Σκρέκου και το Amforeas Wellness Estate & Online Hub

Μερικές Συχνές Ερωτήσεις

(παρακαλούμε, διαβάστε προσεκτικά)

Τι είναι η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση;

Η συγκίνηση, το δέος, η ομορφιά που αισθανόμαστε μπροστά στα επιτεύγματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αρμονία κι ισορροπία των γραμμών τους, μα και στη δυνατότητα τους να συμπληρώνουν και να εξυμνούν το φυσικό τοπίο στο οποίο τοποθετούνται.

Για τους αρχαίους, η έννοια της φύσης συμπεριελάμβανε κι εξαπλωνόταν πέρα από τη Γη, στο μακρόκοσμο, τα άστρα και το σύμπαν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την περίτεχνα τοποθετημένη θέση των ναών τους. Οι ναοί που σήμερα μας συναρπάζουν είναι σε ζωντανή σχέση με αστρονομικής και αστρολογικής σημασίας φαινόμενα, όπως οι ισημερίες και τα ηλιοστάσια.

Η Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια σύνθεση ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, είναι το αποτέλεσμα μιας εν εξελίξη έρευνας που διεξάγεται από τη Βασιλική Σκρέκου στο χώρο του Αμφορέα με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (oriental, ιαπωνικό butoh και περιδίνιση σούφι).

Τι είναι η Ψυχολογική Αστρολογία;

Μία ερμηνεία της ετυμολογίας της λέξης άνθρωπος είναι “αυτός,-η που άνω θρώσκει, αυτός,-η που κοιτά προς τα πάνω” και περιγράφει πολύ όμορφα την εγγενή τάση μας να προστρέχουμε στις ουράνιες και συμπαντικές δυνάμεις σε αναζήτηση αίσθησης σκοπού, νοήματος και κατεύθυνσης στη Γη.

Η επιστήμη της Ψυχολογικής Αστρολογίας παντρεύει την παραδοσιακή αστρολογία με την σύγχρονη ψυχολογία, βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε και να κατανοήσουμετη σύνδεσή μας με τα 9 κύρια πλανητικά αρχέτυπα που απαρτίζουν το ηλιακό μας σύστημα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Στον τρέχοντα αστρολογικό χάρτη αποτυπώνονται οι θέσεις των πλανητών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρέχοντας τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των ευκαιριών και των δυσκολιών της υπό εξέταση περιόδου και των τρόπων που αυτές αλληλεπιδρούν με τον ανθρώπινο ψυχισμό κι υγεία σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Ο τρέχον αστρολογικός χάρτης είναι ακριβώς το σημείο όπου το σύμπαν συναντά τον άνθρωπο και εκείνος γίνεται συνειδητός φορέας των συμπαντικών, αρχετυπικών δυνάμεων. Η μελέτη του χάρτη ανοίγει δρόμους σε επιλογές, σε τρόπους δράσης και συμπεριφοράς όπου το ατομικό, το συλλογικό και το συμπαντικό συμπορεύονται και συνδημιουργούν σε ισορροπία.

Τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσουμε στο εργαστήρι;

🌊 Θεμελιώδες εργαλείο μας σε αυτό το εργαστήριο θα είναι ο συνειδητός, ολιστικός συντονισμός με τον αστρολογικό καιρό κατά τη διάρκεια της Φθινοπωρινής Ισημερίας, εξετάζοντας τις σχέσεις που διαμορφώνουν ο Ήλιος και η Σελήνη με τα υπόλοιπα πλανητικά αρχέτυπα, στον αστρολογικό χάρτη του ιδιαίτερου αυτού αστρονομικού γεγονότος, καθώς και την επιρροή που αυτές οι σχέσεις μας ασκούν σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

🌊 Θα εφαρμόσουμε τεχνικές ήπιας αφύπνισης του σώματος με τις βασικές αρχές της Ενσώματης Ιερής Γεωμετρίας.

🌊 Θα γνωριστούμε τις τρεις υποστάσεις της καρδιάς μας και πώς η συνειδητή εξισορρόπησή τους μπορεί να οδηγήσει σε μιας καλύτερης ποιότητας ζωή.

🌊 Θα αξιοποιήσουμε τραγικές και λυρικές κινήσεις από την αρχαία μας κινησιολογία, μέσω της Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης, με στόχο τη συναισθηματική κάθαρση και τη δημιουργία “χώρου συμφιλίωσης κι εξισορρόπησης” στις τρεις υποστάσεις της καρδιάς μας.

🌊 Θα συντονιστούμε μέσω διανοητικής, συναισθηματικής και σωματικής κατανόησης με τις ανώτερες ποιότητες των πλανητικών αρχετύπων μέσα από την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση.

Τι θα λάβω από τη συμμετοχή μου στο εργαστήρι;

Tέσσερεις ημέρες απόδρασης από το αστικό περιβάλλον και την καθημερινότητα, όπου έχω την ευκαιρία:
να έχω ουσιαστική γνωριμία κι εξοικείωση με τον εαυτό μου, μέσω ήπιων πρακτικών σεβασμού κι αναγνώρισης των συναισθημάτων μου σε συνεργασία με το σώμα μου,
να γνωρίσω καλύτερα και να εξοικειωθώ σε διανοητικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο με την πολιστισμική παράδοση της χώρας μου και πώς αυτή παραμένει προσβάσιμη και άχρονα ζωντανή στο παρόν.
να γνωρίσω καλύτερα και να χορέψω μαζί με τα Ελληνικά Αρχέτυπα, μέσω οραματισμών κι απλών μα ουσιαστικών χορογραφιών Ιερής Κίνησης.
να μυηθώ στον Ελληνικό Σαμανισμό, όπως αυτός ζητά να αναγεννηθεί στη χώρα μου, μέσα από τον πολιτισμό των γιαγιάδων και των παππούδων μου.
να διδαχθώ την “Παρουσία”, τη σαμανική χορογραφία Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης που προσφέρει εξισορρόπηση, τοποθέτηση, ενδυνάμωση κι ακεραιότητα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

να κάνω πρακτική σε κυκλικό yurt κι ανοιχτό θέατρο ανάμεσα σε πολυετείς φυστικιές,
να έρθω σε επαφή με την ομορφιά και την ηρεμία της ύπαρξης μέσα στην Ελληνική Φύση του Αμφορέα και της Αίγινας,
να αλληλεπιδράσω με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα,
να μάθω τι είναι η Σχολή του Αμφορεά και πως η συμμετοχή μου σε αυτή με οφελεί στη ζωή μου,
να χαλαρώσω στον ελεύθερό μου χρόνο στον κήπο του Αμφορέα,
να απολαύσω ποιοτική και πολυτελή διαμονή,
να εμπειρευτώ ξεκούραστο ύπνο στα ανατομικά κρεβάτια και την απόλυτη ησυχία του κτήματος του Αμφορέα,
να έχω ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση και βόλτες με συστάσεις από τις οικοδέσποινες τουΑμφορέα, Βασιλική & Ελένη.
Το σημαντικότερο: να γεμίσω τις μπαταρίες του σώματος και της ψυχής μου με ενδυνάμωση, σεβασμό, υγιή οριοθέτηση και θηλυκή δημιουργικότητα, ποιότητες απαραίτητες για τη περίοδο που διανύουμε!

Ενδεικτικό πρόγραμμά του 4-ημέρου

Πέμπτη Άφιξη μετά τις 16:00 | 19:00- 20:00 Καλωσόρισμα και Σύντομη Παρουσίαση της Σχολής Αμφορέα | Ελεύθερος χρόνος

Παρασκευή Πρωινό Γεύμα | 1ο Session 9:30-12:30 | 12:30- 17:30: Μεσημεριανό Γεύμα & Ελεύθερος Χρόνος | 2ο Session 17:00-20:30 | Ελεύθερος χρόνος

Σάββατο Πρωινό Γεύμα | 1ο Session 9:30-12:30 | 12:30- 17:30 Μεσημεριανό Γεύμα & Ελεύθερος Χρόνος | Aπογευματινό Session 17:00-20:30 | Ελεύθερος χρόνος

Κυριακή Πρωινό Γεύμα | 9:30-13:30 Κλείσιμο εργαστηρίου & Προαιρετική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο & το Μουσείο της Αφαίας  | 14:00 – 18:00 Ελεύθερος χρόνος | Αναχωρήσεις μέχρι τις 18:00

Σε κάθε session υπάρχει διάλειμμα (tea break) 15′.

Τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

12 ώρες διδασκαλίας στον Αμφορέα + 1,5 ώρα διαδικτυακής ανατροφοδότησης

tea break σε κάθε session

3 διανυκτερεύσεις σε πολυτελές δίκλινο δωμάτιο  ισογείου

∘ ημιδιατροφή (πρωινό + μεσημεριανό γεύμα)

χρήση των εξωτερικών χώρων του Αμφορέα (yurt, πισίνα, κήπος)

late check-out την Κυριακή μέχρι τις 18:00

διαδικτυακό ομαδικό session επανατροφοδότησης δύο εβδομάδες μετά το πέρας του εργαστηρίου

∘ πρόσβαση στην πλατφόρμα Amforeas Wellness Hub όπου θα αναρτώνται όλες οι σχετικές με το εργαστήρι πληροφορίες & υλικό (1-30 Σεπτέμβρη 2021)

∘ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ένας μήνα δωρεάν πρόσβασης στη μηναία συνδρομή Ελληνικής Αρχετυπικής Έκφρασης ΥΓΙΕΙΑ. Ισχύει για νέους συνδρομητές.

∘ 25% έκπτωση για μία συνεδρία ψυχολογικής αστρολογίας διάρκειας 50′ κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου (4 θέσεις).

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται βραδυνά γεύματα, μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή, η είσοδος στο Ναό της Αφαίας, τα κόστη μετακίνησης από/προς την Αίγινα και τον Αμφορέα, καθώς και προαιρετικές υπηρεσίες ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης.

Χρήσιμες πληροφορίες συμμετοχής

🐬 Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία στο χορό ή την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση.

🐬 Η συμμετοχή στο εργαστήριο προυποθέτει ένα βασικό επίπεδο υγείας. Παρακαλούμε, διαβάστε περισσότερα εδώ.

🐬 Η κράτηση θέσης γίνεται με την κατάθεση προκαταβολής 100+ΦΠΑ 13%.

🐬 Η αποπληρωμή του υπολειπόμενου ποσού σας γίνεται κατά την άφιξή σας στον Αμφορέα.

🐬 Το 4-ήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό πέντε (5) και μέγιστο αριθμό δέκα (10) συμμετεχόντων.

🐬 Στην περίπτωση που, λόγω εξωτερικά επιβεβλημένων συνθηκών, χρειαστεί να επαναπρογραμματιστεί το εργαστήριο, οι προκαταβολές μπορούν, είτε να σας επιστραφούν (μείον τις κρατήσεις από τις πλατφορμες πληρωμής), ή να χρησιμοποιηθούν προς κάλυψη του κόστους επόμενου εργαστηρίου.

Τι είδους διαμονή προσφέρει το Amforeas Wellness Estate;

Το κτήμα 8 στρεμμάτων του Αμφορέα βρίσκεται στο ακρωτήρι Πλακάκια, δίπλα στην πόλη της Αίγινας. Τα Πλακάκια είναι μια ιδιαίτερου κάλλους παραλιακή περιοχή με όμορφα σπίτια, μοναδικά τοπία στον Αργοσαρωνικό, το Αγκίστρι και την Πελοπόνησο, γαλαζοπράσινα καθαρά νερά, αλλά και μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Η ακτογραμμή περιλαμβάνει μια σειρά από γραφικούς ορμίσκους και κολπίσκους όπου μπορείτε να απολαύσετε τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά αυτής της περιοχής του νησιού. Μοναδική εμπειρία, το κολύμπι στο Φάρο και την παραλία της Κολώνας την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή της ανατολής του Ηλίου, μα και της Πανσελήνου!

Ο Αμφορέας είναι τόπος κατοικίας της οικογένειάς μας εδώ και 20 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια διαθέτουμε τους  ξενώνες μας στους συμμετέχοντες των εργαστηρίων & των retreat μας.

Μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας ανάμεσα σε 4 δίκλινα,  1 διαμέρισμα & 1 στούντιο ισογείου και 1 δίκλινο και 1 δίχωρη σουίτα δευτέρου. Κάθε χώρος μας είναι ιδιαίτερος με μοναδική διακόσμηση. Όλοι οι χώροι μας διαθέτουν κλιματισμό, ανεμιστήρα οροφής (εκτός του δικλίνου στο δευτέρου), τουαλέτα & ντους/μπανιέρα, ψυγείο, βασικά κουζινικά, καφετιέρα, τηλεόραση, είδη ιματισμού & πετσέτες πισίνας & σαμπουάν/αφρόλουτρο και κάποιοι διαθέτουν μικρή κουζίνα.

Ανάμεσα σε κήπο πολυετών φυστικόδεντρων, η εξαιρετική μας πισίνα 90 τ.μ., το εξωτερικό θέατρο με σκηνή 50 τ.μ. και το κυκλικό yurt 50 τ.μ. με κλιματισμό προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης κι ευεξίας!

Στα μέλη της οικογένειάς μας περιλαμβάνονται οι τετράποδοι φίλοι μας, οι οποίοι πλαισιώνουν αρμονικά τη συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Στον Αμφορέα, μπορείτε να συνδυάσετε εκπαίδευση, θεραπεία και μεταμόρφωση με ευεξία, χαλάρωση και ψυχαγωγία, στην προσβάσιμη κι ειδυλλιακή Αίγινα!

Φωτογραφίες από το κτήμα μας!

Τι προάγει το Amforeas Wellness Hub;

Το Amforeas Wellness Hub είναι η διαδικτυακή προέκταση της Σχολής Αμφορέα και του Αmforeas Wellness Estate στην Αίγινα, όπου εκ νέου εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας και τις αισθήσεις μας να διακρίνουν το θαύμα της ύπαρξης στην καθημερινότητα, ξεκινώντας από ότι θεωρούμε δεδομένο: το ίδιο μας το σώμα. Με βάση τις εμπειρίες μας στην προσωπική πορεία προς την Αυτογνωσία και την Ενδυνάμωση, φανερώνονται και τα εργαλεία ενσωμάτωσης που εφαρμόζουμε στη Σχολή:
✨Τη νοητική κατανόηση: αποκτώντας γνώση των θαυμάσιων λειτουργιών του ζωντανού σώματος ξεκινώντας από το φυσικό μας σώμα και φτάνοντας μέχρι το εξωτερικό Σύμπαν. Πως μπορώ να φέρνω τη βιοχημεία του δέους συνειδητά στο σώμα μου και πως αυτό ωφελεί τη λειτουργία του νευρικού μου συστήματος και του εγκεφάλου μου;
✨Τη συναισθηματική επίγνωση: μαθαίνοντας να αναγνωρίζω και να αποδέχομαι τα συναισθήματά μου, αγκαλιάζω τα κομμάτια μου που τόσο έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την αγάπη μου. Γίνομαι εγώ η ίδια η πιο φροντιστική μητέρα του εαυτού μου κι απελευθερώνομαι από την ανάγκη για εξωτερική επιβεβαίωση.
✨Το συνειδητό βίωμα: έρχομαι στο εδώ και το τώρα μέσα από την αφούγκραση των ρυθμών του σώματος, οραματιστικά ταξίδια στο σύμπαν εντός κι εκτός, τη συνειδητή έκφραση του σώματος μέσω αρχαιοελληνικών ιερογλυφικών κινήσεων,την επίγνωση της ιστορίας της θρέψης του φυσικού σώματος.
✨Το άφεμα στο Μυστήριο της Ζωής: μέσα από αρχέγονα τελετουργικά, αυτοσχεδιαστικό χορό και τραγούδι, επαφή με τα στοιχεία της φύσης και τη θήλεια δημιουργική αρχή.

Εφαρμόζοντας αυτά τα εργαλεία στη ζωή μας, βιώνουμε μια μεταμόρφωση από τα μέσα προς τα έξω, τα βαθύτερα σκοτάδια μας τροφοδοτούν το όλο και περισσότερο χειροπιαστό ενσώματο φως. Μια μεταμόρφωση που όχι μόνο είναι εφικτή, μα και ανήκει στην κάθε μία και τον καθένα από εμάς σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε στη Γη, κατά την οποία καλούμαστε να δημιουργήσουμε συνειδητά κι εκ νέου τη ζωή, την υγεία και τον πολιτισμό.

Ποια τα οφέλη συμμετοχής στο Αmforeas Wellness Hub;

Μέσα από τη συμμετοχή στα διαφορετικά προγράμματα ευζωίας του Amforeas Wellness Hub, μαθαίνω να αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι στο εδώ και το τώρα, καλλιεργώντας:

✨γνωριμία με τα Ελληνικά αρχέτυπα και τη μυθολογική ιστορία,

✨αίσθημα θαυμασμού κι αγάπης για το σώμα μου και τις λειτουργίες του,

✨γνωριμία και σύνδεση με το εσωτερικό σύμπαν του σώματος μου,

✨γνώση των τελευταίων επιστημονικών ευρημάτων για τη λειτουργία του σώματος και του σύμπαντος,

✨νέα επίπεδα ενσωμάτωσης με αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης στο σώμα και υποστήριξης από την ίδια τη δύναμη της ζωής,

✨αγκάλιασμα της παρούσας στιγμής και όσα αυτή εμπεριέχει,

✨εξισορρόπηση καρδιάς και νου,

✨αναγνώριση και συνεργασία με τη δύναμη της ζωής,

✨καλλιέργεια της δημιουργικότητας και του σοφού εσωτερικού παιδιού-δημιουργού,

✨επαναφορά του παιδικού ενθουσιασμού και καλλιέργεια του έρωτα για τη ζωή στην καθημερινότητα,

✨ανάληψη προσωπικής ευθύνης μέσω της συναισθηματικής επίγνωσης και καλλιέργεια του εσώτερου φροντιστικού ενήλικα,

✨αφούγκραση των αναγκών μου κι καλλιέργεια υγιούς οριοθέτησης στη σχέση με τον εαυτό μου και τους άλλους,

✨εξερεύνηση νέων τρόπων σωματικής έκφρασης μέσω της ακινησίας, της ομιλίας, τραγουδιού και κίνησης.

Πως μπορώ να γίνω μέλος του Amforeas Wellness Hub;

👉 ΔΩΡΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: Η συμμετοχή σας στο 4-ήμερο εργαστήρι Χορεύοντας τη Φθινοπωρινή Ισημερία! περιλαμβάνει ένα μήνα δωρεάν συμμετοχής στη συνδρομή ΥΓΙΕΙΑ. Ισχύει για νέους συνδρομητές.

✨Μπορείτε να εγγραφείτε στον τρέχοντα κύκλο ΥΓΙΕΙΑ – Η Ενσωμάτωση του Αιθέρα μέσα από τα 4 Στοιχεία εδώ.

✨Η συνδρομή είναι €35/ μήνα και περιλαμβάνει ανά μήνα:

✨τέσσερεις διαδικτυακές συναντήσεις 90 λεπτών [κάθε Πέμπτη εκτός αργιών, 19:30-21:00 (θερινό ωράριο)], όπου μπορείτε να συμμετέχετε μέσω ZOOM, με ταυτόχρονη ζωντανή αναμετάδοση σε ιδιωτική ομάδα στο Facebook,
✨αρχείο με τις βιντεοσκοπήσεις των προηγούμενων συναντήσεων του κύκλου ΥΓΙΕΙΑ (μέχρι 6),
✨μία διαδικτυακή συνάντηση ανάδρασης με την Βασιλική & την Ελένη Πότνια, όπου μπορείτε να συμμετέχετε μέσω ZOOM και να κάνετε ερωτήσεις, μοίρασμα, καθώς και να γνωριστούμε μεταξύ μας μέσω breakout rooms,
✨συμμετοχή σε ιδιωτική ομάδα στο Facebook,
✨οδηγίες συμμετοχής για τις συναντήσεις στο ZOOM και τη χρήση της πλατφόρμας,
✨ενημέρωση για τις εξελίξεις της πλατφόρμας μας και νέο διαθέσιμο υλικό,
✨τεχνική υποστήριξη,

✨εκπλήξεις (πχ. εκπτώσεις στη διαμονή & τα δια ζώσης εργαστήρια στο Amforeas Wellness Estate στην Αίγινα ή/και σε προγράμματα του Amforeas Wellness Hub, πρόσβαση σε επιπλέον υλικό κ.α.)

Βρείτε εδώ τη λίστα με όλα τα προσφερόμενα προγράμματα & τις υπηρεσίες μας!

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας μας μήνυμα εδώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας!

Λίγα λόγια για την Βασιλική Σκρέκου

Η Βασιλική είναι συνιδρύτρια της Σχολής Αμφορέα στην Αίγινα και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας ευζωίας Amforeas Wellness Hub.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει ένα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (2006, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) και ένα μεταπτυχιακό τίτλο στη Συνείδηση κι Υπερπροσωπική Ψυχολογία (2010, M.Sc. in Consciousness and Transpersonal Phsychology, John Moores University, UK).

Από το 2014, αναπτύσσει την Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση, μια συνθετική έρευνα ιερής κίνησης, ψυχολογικής αστρολογίας και σωματικής ψυχοθεραπείας, με αντικείμενο τις αρχαίες ιερές κινήσεις, εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα & την Ανατολή (Classical Greek Dance Method by Ruby Ginner -ISTD, Isadora Duncan Technique, Οriental, Ιαπωνικό Butoh και Στροβιλισμό).

Η στατικότητα της ενσώματης μορφής εξελίσσεται σε χορό δίνοντας τη δυνατότητα στο σύγχρονο άνθρωπο να αναβιώσει και να ενθυμηθεί τη σχέση του με το μακρόκοσμο, μέσα από τη συνειδητή, ήπια και με σεβασμό αφύπνιση του φυσικού του σώματος.

Η μέθοδος παρουσιάζεται κι εξελίσσεται μέσα από προσωπικές κι ομαδικές συνεδρίες στα πλαίσια εκπαιδευτικών εργαστηρίων δια ζώσης και διαδικτυακά, καθώς και παραστατικά σε εκδηλώσεις που αφορούν στην ελληνική μυθολογία και τα ελληνικά αρχέτυπα (“Η πομπή της Αφαίας-Αθηνάς”, Τελετή Έναρξης στη Γιορτή Φυστικιού, Αίγινα, Σεπτέμβρης 2018).

Δια ζώσης, στο ανοιχτό θέατρο και το yurt του Αμφορέα, καθώς και διαδικτυακά μέσω του Αmforeas Wellness Hub, η Βασιλική μοιράζεται την έρευνά της υπό τη μορφή ομαδικών προγραμμάτων κι ατομικών συνεδριών στα παρακάτω:
◦Ελληνική Αρχετυπική Έκφραση
◦Κλασικό Ελληνικό Χορό
◦Στροβιλισμό
◦Ψυχολογική Αστρολογία

Περισσότερες πληροφορίες

Λίγα λόγια για την Ελένη Πότνια Σκρέκου

Η Eλένη Πότνια Σκρέκου είναι συνιδρύτρια της Σχολής Αμφορέα στην Αίγινα και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας ευζωίας Amforeas Wellness Hub.

Η ακαδημαϊκή της εκπαίδευση περιλαμβάνει:

◦ένα πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες (Β.Sc. Economics, 2001) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
◦ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Αρχαιολογία (M.A. Archaelogy, 2003), Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, Μεγάλη Βρετανία, και
◦ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Γεωαρχαιολογία (M.Sc. Geoarchaeology, 2005), Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, Μεγάλη Βρετανία.

Έχει λάβει τις εξής πιστοποιήσεις:

◦Laughter Yoga Teacher, LY University, Ινδία (2007)
◦MindBody Nutrition Coach, Ινστιτούτο Ψυχολογίας της Διατροφής, Η.Π.Α. (2015)
Expansion Method Coach, Expansion Foundation, Eλλάδα (2015, αναβάθμιση 2018)
◦Focusing ως Δεξιότητα Ζωής, British Focusing Assotiation, Mεγάλη Βρετανία. (2020)

Είναι δια βίου διεπιστημονική ερευνήτρια με εστιασμό στην Ψυχοσωματική Υγεία & Ενδυνάμωση, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, μέσω της Σωματικής Ψυχοθεραπείας, της Ψυχολογίας (Προ- & Περιγεννητικής), της Προγεννητικής Μνήμης, της Ιατρικής, της Νέας Φυσικής και της Βιοφυσικής, της Αρχαιολογίας κ.α.

Τον Μάιο του 2020 ξεκίνησε τη σειρά διαδικτυακών συνεντεύξεων με τίτλο #Εναλλακτικές Προοπτικές με στόχο την ενημέρωση του ευρύ κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τα πρωτοποριακά ευρήματα στους παραπάνω τομείς και τις δυνατότητες τους να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό δημιουργικό παρόν ευζωίας για τον σύγχρονο άνθρωπο σε όποιο στάδιο της ζωής του κι αν βρίσκεται.

Όραμά της είναι η δημιουργία μιας διεθνούς διεπιστημονικής Σχολής Ολιστικής Ενσωμάτωσης του Ανθρώπου στην Τέχνη της Ζωής τον 21ο αιώνα, ξεκινώντας από τη Σχολή Αμφορέα και το Amforeas Wellness Hub.

Ενδεικτική λίστα υπηρεσιών, εργαστηρίων και ομιλιών:

◦Βασικές Αρχές Θρέψης Σώματος και Νου, παρουσιάσεις, ατομικά/ομαδικα αυτοτελή εργαστήρια
◦Expansion Method, ατομικές συνεδρίες
◦Γελωτοθεραπεία, ομαδικές συναντήσεις κι εργαστήρια
◦Περίπατοι Επίγνωσης και Παρουσίας στα πέριξ του Amforeas Wellness Estate στην Αίγινα
◦Προγεννητική μνήμη, το κλειδί της ψυχοσωματικής ενδυνάμωσης τον 21ο αιώνα, παρουσίαση
◦Το θαύμα της Ζωής μέσα από τους οργανισμούς των φυτών και των ζώων, αυτοτελές εργαστήρι
◦Το αρχέτυπο της Αφαίας Αθηνάς και η διαχρονική του σημασία, ομιλία
◦Η Πότνια της Κρήτης συναντά την Αφαία της Αίγινας, μια σύγχρονη εκδοχή αυτοβιογραφικής μυθιστορίας, ομιλία
◦Η σημαντικότητα του προϊστορίκου οικισμού της Κολώνας για τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ευρωπαϊκή Αρχαιολογία, ομιλία
◦Η κβαντική μας καθημερινότητα, ομιλία
◦Πυθαγόρια Αριθμητική, μια εισαγωγή στη δομή των κόσμων, κύκλος παρουσιάσεων

Περισσότερες πληροφορίες

Είναι υπέροχο που μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συναντήσεις Ιερής Κίνησης. Έχοντας εξασκηθεί σχεδόν καθημερινά με τις μικρές χορογραφίες που μας δώσατε, διαπίστωσα ότι το σώμα μου επανατοποθετήθηκε! Με ελάχιστη προσπάθεια μέσα από τις χαλαρές και φυσικές κινήσεις, ήρθε πιο κοντά στην ιερή γεωμετρία του. Είναι εκπληκτικό αυτό που είδα στο σώμα μου! Έρχεται φυσικά στην Απολλώνια θέση του και παραμένει! Ευχαριστώ πολύ! Είμαι ευγνώμων!

Φωτεινή

Χιλιάδες ευχαριστώ για όλη την υπέροχη διαδρομή των μαθημάτων. Η Ιερή Κίνηση λειτούργησε στο φυσικό σώμα και στην ψυχή μου σαν επιστροφή στις ρίζες! Εκεί όπου πραγματικά ανήκω! Κάθε συνάντηση ήταν και μια κορύφωση Συγκίνησης και Χαράς! Χαρά ιδιαίτερη που όλη αυτή η γνώση και δημιουργία ερχόταν σε μένα από έναν τόπο βαθειά συνδεδεμένο με την ψυχή μου, το νησί της καρδιάς μου, την Αίγινα!

Χρυσάνθη

Αυτή η μορφή κίνησης και χορού είναι πρωτόγνωρη μα και μέσα στα γονίδιά μου, ένιωθα να ενθυμούμαι, σαν μια ανάμνηση ιέρειας σε κάποιο ναό την ώρα μιας μυστηριακής τελετής. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που διδάσκεις, Βασιλική, ντύνοντάς το χορό με την υπέροχη αυτή γνώση που το κάνει ξεχωριστό και θεϊκό…Ο τρόπος με τον οποίο ξετυλίγεται όλο αυτό με αγάπη και τελετουργία, ο διαλογισμός, το ζέσταμα και η διδασκαλία όλα ένα υπέροχο πολύτιμο δώρο!

Άννα

Είμαι ευγνώμων για το αναπάντεχο δώρο που μου προσφέρατε! Παρόλο που δεν είχα καμία επαφή μέχρι τώρα με το χορό, οι κινήσεις ερχόταν αρμονικά χωρίς κόπο. Ξυπνώντας σήμερα το πρωί, ένιωθα ακόμη την ενέργεια. Σας στέλνω την αγάπη μου, από Θεσσαλονίκη!

Τέρψη

Οι Υπηρεσίες μας

Μηνιαία Συνδρομή ΥΓΙΕΙΑ

Αmforeas Wellness Estate & Online Hub

Πλακάκια, Αίγινα

18010 Αττική

(+30) 22974 00414

amforeasonline@gmail.com